Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед25022018

Брой 38, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.59321 BGN1 GBP = 2.2139 BGN1 CHF = 1.69954 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Болна жена дарява парите за лечението си на деца

Болна жена дарява парите за лечението си на деца

Болна жена дарява парите за лечението си на деца

Безработната майка Наталия разполага с около 15 000 лева от благодтворителна кампания, с които ще помогне на три болни деца

Безработна майка на четири деца доживя двойно чудо – да осигури непосилно скъпо лечение не само за себе си, но и за други хора, близки по съдба. Днес тя е живото доказателство, че съпричастността съществува. Първата аневризма на Наталия е открита на рождения ден на дъщеря ѝ София. „Първият ми стент струва 17 800, вторият струва 19 800”, разказва Наталия.

Самите животоспасяващи процедури възлизат на неоценимо повече.

Време за губене няма. „Говорих с доктора и той ми каза: „Пишете, пишете, аз на всичките си пациенти им казвам да пишат, ще пишем заедно, дайте, ще се обединим!””, разказва Наталия.

Съветът на д-р Сираков е Наталия да поиска отсрочка за плащането на стентовете от директорката на столичната болница „Свети Иван Рилски”.

И тя ми каза така: „Виж какво, ние не можем да те оставим да умреш! Кажи на д-р Сираков, че разрешавам, аз сега ще му се обадя. Аз никой от пациентите си не съм оставила, въпреки че повечето от тях и до ден днешен, не са се издължили. Никой не мога да осъдя, щото знам, че нямат””. Така Наталия преразказва думите на директора на болницата. 

Единственият начин за Наталия да се издължи на болницата е чрез дарителска кампания.

В началото въобще нямах никаква вяра, докато един ден, с детенцето бяхме на доктор и викам: „Чакай да видя до банката”. И се оказа, че там имаше 6 000 лева и се почувствах малко по-уверена”, разказва Наталия. За един месец парите за лечението ѝ са събрани.

 Рано е за семейството да се радва. Месец след първата, лекарите откриват втора аневризма в главата на Наталия.

 „За първата операция събрах, помогнали са ми много хора, ама за втората – докъде?”.

На 28-ми юни в главата на Наталия е поставен вторият стент. Тя се събужда с новината, че здравното министерство ще плаща за случаите като нейния.

Сега тя разполага с около 15 000 лева, дарени за нейното лечение. Нейният живот сега добива нов смисъл – да дава. Публикува решението си в интернет и добрата вест се разпространява бързо. Освен на своите четири, Наталия е посветила мислите си на три непознати деца – на тях ще дари парите. Разпределението, до последната стотинка, ще публикува в профила си във Facebook.

България

Икономика

Култура

Спорт

Съдийски синове получиха наряди за Първа лига

Съдийски синове получиха наряди за Първа лига

Ангел Ангелов ще ръководи ЦСКА – Черно море, а Стефан Апостолов – Септември - Левски

Ангел Ангелов беше определен за съдия на мача от 22-рия …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие