Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25092017

Брой 184, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.64286 BGN1 GBP = 2.21649 BGN1 CHF = 1.68824 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) ГЕРБ се уплаши, издигат Борисов за президент?

ГЕРБ се уплаши, издигат Борисов за президент?

ГЕРБ се уплаши, издигат Борисов за президент?

В събота след дълги месеци увъртане и отричане, премиерът Бойко Борисов намекна, че ще се кандидатира за президент наесен. Думите на премиера бяха, че президентските избори са лидерски избори. „И що за партия си ако признаеш, че лидерът ти не става за президент, а трябва на негово място да търсиш дали е гражданин, дали е селянин, дали е военен, дали е интелектуалец“, каза Борисов пред журналисти.  “Единственият, който има основание да се колебае дали да се яви — съм аз“, каза Борисов.  И добави, че колебанието му е защото премиерският пост има повече власт.

“Имах двама прекрасни кандидати до преди две седмици, когато видяхте какво става със света. Тези хора с тези качества в такава критична ситуация не могат да се справят. Те са прекрасни във всяко едно отношение, но при стресова ситуация, когато трябва да тропнат по масата, за да ни защитят интереса, те този характер го нямат. До септември искам да се ориентирам дали мога да намеря нещо такова“, подчерта премиерът. И очерта какво ще търси в бъдещия кандидат-президент на ГЕРБ: “Той трябва да е и политик, и експерт, и с характер, да го познават хората, да има рефлекс в ситуацията“, сякаш „скромно” описа себе си премиерът.

Междувременно пред БНТ вътрешният министър и вицепремиер Румяна Бъчварова  също потвърди, че една от обмисляните в ГЕРБ номинация за държавен глава е премиерът. Според експерти-политолози възможността Борисов да се яви сам на изборите за държавен глава, е израз на страх, че управляващите няма да спечелят народния вот наесен, особено срещу единна лява кандидатура. Това показва и личен страх на Бойко Борисов, който осъзнава, че след поредната „Бойкова” зима и ръст на общественото недоволство може отново да се прости с премиерския пост – този път завинаги. В този смисъл, „Дондуков” 2 с пълните пет години мандат и при трудностите за осъществяване на импийчмънт, ще са удобен политически пристан на Борисов, а мисленето му спрямо неговата собствена партия ГЕРБ е „След мен – и потоп”.

България

Нов протест срещу кмета на Септември

За пореден път жителите на септемврийското село Варвара излязоха на протест срещу управлението на общинския кмет Марин Рачев. Според тях той…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Законът за фалита е фатално закъснял

Законът за фалита е фатално закъснял

Сега в в нашата държава, ако дължиш нещо на някого , то това на практика е за цял живот.

Почти всеки ден ми задават въпроса: КОГА СЕ ОЧАК

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Жертвите от земетръса в Мексико надхвърлят 300 души

Жертвите от земетръса в Мексико надхвърлят 300 души

Кучето спасител Фрида се превръща в легенда за жителите на страната

305 достигнаха към момента на жертвите от земетресението в Мексико от 19

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Пчелният мед е третият най-фалшифициран продукт в света

Пчелният мед е третият най-фалшифициран продукт в света

Време е ЕС да създаде марка „Мед от Европа“, призовава роден евродепутат

Медът е третият най-фалшифициран продукт в света, а подправянето му …

Прочети още:

Loading...