Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед25022018

Брой 38, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.59321 BGN1 GBP = 2.2139 BGN1 CHF = 1.69954 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП: Властта опита да саботира Бузлуджа

БСП: Властта опита да саботира Бузлуджа

БСП: Властта опита да саботира Бузлуджа

• Левицата дава случая на прокурор

• От опозицията директно попитаха дали виновникът не е Бойко Борисов. Обвиниха го в цензура и страх

• Общата кандидатура на левицата има огромен шанс, защото това е мнението на партията, подчерта лидерът на социалистите Корнелия Нинова

БСП и телевизията, с която социалистите сключиха договор за прякото излъчване на Събора на Бузлуджа, са подали сигнал до прокуратурата, след като сателитната връзка на медията беше заглушена от неизвестни лица. Смятаме, че това беше саботаж на Националния събор на Българската социалистическа партия. Същото е посочено и в жалбата ни до прокуратурата”. Това каза на извънредна пресконференция на „Позитано” 20 вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя обясни хронологията на събитията по времето на Националния събор на левицата, посветен на 125-тата годишнина на партията, в който взеха участие над 55000 социалисти и симпатизанти: Предварително беше обявено, че прякото излъчване ще започне в 11 ч.. От 10.30 до 11.00 ч. излъчването беше нормално, в 11 ч. обаче сигналът спря. Направихме всичко възможно прякото предаване да бъде прехвърлено на друга телевизия. Десет минути след като излъчването стартира, сигналът отново беше прекъснат. Наложи се да използваме и сателита на Българската национална телевизия. Минути след като започна предаването и тяхната сателитна връзка беше прекъсната”, заяви вчера Нинова.

Не знаем кой е отговорен за това. Очакваме прокуратурата да направи своето разследване, но допускаме, че това не може да бъде направено от случайни хора, а хора с достатъчно възможности в държавата.

Определяме изключването на сигналите на три телевизии и прекъсването на пряко излъчване като тежка цензура срещу опозицията и като посегателство към свободата на словото.

Г-н Борисов, ако сте Вие, това е недопустимо и показва само едно-притеснение от това, което щеше да се види на Бузлуджа.”, каза Нинова.

Тя уточни, че не обвинява премиера директно, но и че случайни хора не могат да изключат сателитна връзка.

Разговаряхме с инженери, които имат дългогодишен стаж, и те казаха, че такова нещо им се случва за първи път. Включително и на БНТ. Искаме прокуратурата да каже какво стана и кой се опита да скрие събора и гласа на опозицията разговаряхме.

Благодаря на тези над 55000 души, които дойдоха, и на всички в страната, които ни продкрепят. Искам да благодаря и на всички институции за перфектната организация и за това, че направиха и невъзможното, за да протече съборът добре.

БСП е по-силна. Енергията и новата вълна в партията беше усетена на Бузлуджа. Поела съм партията с ангажимент, че ще я изведа до победа на парламентарни избори, аз няма да бъда кандидатурата на БСП на президентските избори. Смятам, че общата кандидатура на левицата ще има много голям шанс за победа. Балотаж със сигурност и борба за победа на втори тур. Чувам много мнения, но ще се съобразявам само с едно мнение-това на партията, я тя поиска обща лява кандидатура, която ще съобщим на 14 август, добави още Нинова.

Цветелина ЦВЕТАНОВА

България

Икономика

Култура

Спорт

Съдийски синове получиха наряди за Първа лига

Съдийски синове получиха наряди за Първа лига

Ангел Ангелов ще ръководи ЦСКА – Черно море, а Стефан Апостолов – Септември - Левски

Ангел Ангелов беше определен за съдия на мача от 22-рия …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие