Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон23092019

Брой 183, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76726 BGN ↓ 1 GBP = 2.20412 BGN ↓ 1 CHF = 1.78289 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Образование, доходи и сигурност са стълбовете на алтернативния бюджет на БСП

Образование, доходи и сигурност са стълбовете на алтернативния бюджет на БСП

Образование, доходи и сигурност са стълбовете на алтернативния бюджет на БСП

В последната кампания всички копираха идеите на левицата, отбеляза столичният лидер Калоян Паргов

БСП ще предложи алтернативен бюджет, опрян на три основни стълба – образование, доходи и сигурност. Това заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов в сутрешния блок на БНТ, съобщиха от пресцентъра на ГС на БСП-София. Според него управленската програма на ГЕРБ е писана от чиновници и има чисто бюрократичен подход. 

„Очакването нещо да се случи е в края на мандата на това правителство, което очевидно няма да удовлетвори много социални групи, предвид протестите и исканията на хората още от самото начало“, допълни той. По неговите думи в кампанията за първи път всички са влезли в полето на БСП с обещанията за доходи и високи пенсии. „А това, което мотивира хората да гласуват, няма да се случи веднага“, коментира Паргов. Социалистът подчерта, че образованието е дългосрочна инвестиция, тъй като основният проблем на бизнеса е недостигът на квалифицирана работна ръка. „Вече на работодатели им се налага дори да внасят служители отвън“, обясни той.

„По отношение на доходите – рестриктивността и консервативността в поведението на няколко вече правителства на Борисов, доведе и до тези протести. Имаме проблем с инвестиционния климат. Бизнесът не вижда перспектива, спокойствие, сигурност и търси други възможности извън България“, допълни той. Според него преките чуждестранни инвестиции са на много ниско равнище. „Това показва отрицателна тенденция и води до невъзможност да се изпълнят и тези социални обещания, защото това е свързано с повече пари и възможности“, уточни Паргов. Той посочи анализ на министъра на финансите, според който над половината общини имат просрочени задължения. „Това е притеснително и означава, че те бавят разплащането до техните доставчици на услуги, включително и бизнеса. Над 1.2 млрд. лв е задължението на общините, като над 50% се формира от Столична община“, обясни председателят на БСП-София. Той е на мнение, че се изискват спешни мерки и решението е да има повече икономика.

„Денят се познава от сутринта. Първите сто дни на едно управление са като сутринта, защото в рамките на това управление се констатират две неща – протести и скандали“, коментира Калоян Паргов. Той обясни, че МВР е емблематично за правителствата на Борисов по повод и фигури на ГЕРБ, свързани с това ведомство. „Странно е как тези хора, които са били част от системата, в един момент техните колеги излизат на протест заради лошите битови условия, липсата на перспектива и мотивация. Техният протест е справедлив и заради нивото на заплащане. 700-800 лв е средната заплата на хора, които са по 24 часа, дават допълнителни дежурства, имат ненормирано работно време заради различни събития, в които са ангажирани да опазват реда и сигурността“, каза още той. Паргов подчерта, че има недостиг на полицаи, а трябва да бъдат назначени до края на годината само в София 800-900 души. Той засегна и проблема с облеклото на служителите и скъсаните обувки, дадени им преди 7-8 години.

„Стана тенденция в Столична община да се оправдаваме с климата. Зимата се оправдавахме, че е най-суровата от 30 години, лятото са виновни климатичните условия, за да се напука чисто нов асфалт, на който миналата година рязаха лента. Или липсва достатъчен контрол, отношение и внимание, или е плод на безхаберие, хаос и управляващите в Столична община не могат да си подредят приоритетите и да ги следват“, каза още Калоян Паргов.

България

Култура

Уди Алън пред „Фигаро”: Не се чувствам отлъчен!

Уди Алън пред „Фигаро”: Не се чувствам отлъчен!

Винаги съм бил романтик. Моят романтизъм е начин да виждам нещата - очарователен, изненадващ и ироничен. Докато реалността в най-добрия случ...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Феновете на Реал бесни, искат “главата“ на Зидан

Реал (Мадрид) изигра поредния си слаб мач от началото на сезона, след като буквално бе отнесен от ПСЖ с 3:0 в Шампионската лига, като до...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие