Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря19062019

Брой 115, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74831 BGN ↑ 1 GBP = 2.18766 BGN ↓ 1 CHF = 1.75018 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Образование, доходи и сигурност са стълбовете на алтернативния бюджет на БСП

Образование, доходи и сигурност са стълбовете на алтернативния бюджет на БСП

Образование, доходи и сигурност са стълбовете на алтернативния бюджет на БСП

В последната кампания всички копираха идеите на левицата, отбеляза столичният лидер Калоян Паргов

БСП ще предложи алтернативен бюджет, опрян на три основни стълба – образование, доходи и сигурност. Това заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов в сутрешния блок на БНТ, съобщиха от пресцентъра на ГС на БСП-София. Според него управленската програма на ГЕРБ е писана от чиновници и има чисто бюрократичен подход. 

„Очакването нещо да се случи е в края на мандата на това правителство, което очевидно няма да удовлетвори много социални групи, предвид протестите и исканията на хората още от самото начало“, допълни той. По неговите думи в кампанията за първи път всички са влезли в полето на БСП с обещанията за доходи и високи пенсии. „А това, което мотивира хората да гласуват, няма да се случи веднага“, коментира Паргов. Социалистът подчерта, че образованието е дългосрочна инвестиция, тъй като основният проблем на бизнеса е недостигът на квалифицирана работна ръка. „Вече на работодатели им се налага дори да внасят служители отвън“, обясни той.

„По отношение на доходите – рестриктивността и консервативността в поведението на няколко вече правителства на Борисов, доведе и до тези протести. Имаме проблем с инвестиционния климат. Бизнесът не вижда перспектива, спокойствие, сигурност и търси други възможности извън България“, допълни той. Според него преките чуждестранни инвестиции са на много ниско равнище. „Това показва отрицателна тенденция и води до невъзможност да се изпълнят и тези социални обещания, защото това е свързано с повече пари и възможности“, уточни Паргов. Той посочи анализ на министъра на финансите, според който над половината общини имат просрочени задължения. „Това е притеснително и означава, че те бавят разплащането до техните доставчици на услуги, включително и бизнеса. Над 1.2 млрд. лв е задължението на общините, като над 50% се формира от Столична община“, обясни председателят на БСП-София. Той е на мнение, че се изискват спешни мерки и решението е да има повече икономика.

„Денят се познава от сутринта. Първите сто дни на едно управление са като сутринта, защото в рамките на това управление се констатират две неща – протести и скандали“, коментира Калоян Паргов. Той обясни, че МВР е емблематично за правителствата на Борисов по повод и фигури на ГЕРБ, свързани с това ведомство. „Странно е как тези хора, които са били част от системата, в един момент техните колеги излизат на протест заради лошите битови условия, липсата на перспектива и мотивация. Техният протест е справедлив и заради нивото на заплащане. 700-800 лв е средната заплата на хора, които са по 24 часа, дават допълнителни дежурства, имат ненормирано работно време заради различни събития, в които са ангажирани да опазват реда и сигурността“, каза още той. Паргов подчерта, че има недостиг на полицаи, а трябва да бъдат назначени до края на годината само в София 800-900 души. Той засегна и проблема с облеклото на служителите и скъсаните обувки, дадени им преди 7-8 години.

„Стана тенденция в Столична община да се оправдаваме с климата. Зимата се оправдавахме, че е най-суровата от 30 години, лятото са виновни климатичните условия, за да се напука чисто нов асфалт, на който миналата година рязаха лента. Или липсва достатъчен контрол, отношение и внимание, или е плод на безхаберие, хаос и управляващите в Столична община не могат да си подредят приоритетите и да ги следват“, каза още Калоян Паргов.

България

Икономика

Панели падат от Северната скоростна тангента на София,за която бяха похарчени 180 млн. лева

Панели падат от Северната скоростна тангента на София,за която бяха похарчени 180 млн. лева

Паднали панели и пропадания има на Северната скоростна тангента на София, която беше пусната в експлоатация преди три години. За това сигнал...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие