Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет20042018

Брой 77, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.57881 BGN1 GBP = 2.24537 BGN1 CHF = 1.63272 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Законът на БСП срещу роднинските назначения ще помогне на родната икономика

Законът на БСП срещу роднинските назначения ще помогне на родната икономика

Законът на БСП срещу роднинските назначения ще помогне на родната икономика

• Във Франция предприятията с преобладаващо държавно участие създават 30% от заетостта, а у нас едва 10%

• Ако бъдат приети предложенията на опозицията, компетентни хора ще изпълняват конкретен управленски план, а не волята на управляващите

Ако БСП води компроматна война, защо тогава в  ГЕРБ валят оставки?“ Това попита Кирил Добрев, зам.-председател на БСП, по време на последната пресконференция в централата на партията. Той засегна и темата за двойните стандарти. „Защо си отиде депутатът Живко Мартинов, а Делян Добрев остана? Защо няма всенародна любов за Антон Тодоров и май ще си отиде утре, а Делян Добрев пак ще остане?“, риторично попита Добрев и отговори: „Защото има едни депутати, които са по-скъпи от други“. Според него Валери Симеонов вече не е проблем на премиера, а е национален проблем. „Неговите думи бяха далеч по-силни и далеч по-изпълнени със съдържание от тези на Тодоров“, каза още Добрев. По неговите думи табличките вече са оформени в сигнали и са десетки. Той спомена връзка между общински съветник от ГЕРБ с общински фирми във Велинград. „Ще оставя думата на г-н Цветанов. Той често ходи във Велинград – СПА, релакс. Може покрай тези неща да е наясно. Ако не знае, ще му опресня паметта след няколко дни. Парламентарната група на ГЕРБ за роднинското участие в бордовете- проблемът е там, че всичко започва от ръководството на НС и свършва с редови депутати от ГЕРБ“, коментира Добрев. Той припомни, че всичко е започнало от кампания на БСП „Не на страха“, стартирала лятото, когато депутат от ГЕРБ рекетираше и притискаше защитен свидетел на прокуратурата. „Оттогава досега са стотици сигнали“, каза още той.

Кирил Добрев коментира и участията в медиите на народни представители от ГЕРБ, които представят аналогични схеми на тези на БСП. „Най-скандалната“ е Каварна. Втора братовчедка на кмета — Виктория Керчева, е председател на финансовата комисия“, обясни Добрев. Той показа протокола от Общинския съвет, с който е избрана за този пост с 10 гласа – „за“, 4 – „против“ и 2 – „въздържали се“. Добрев поясни и че БСП има 7 общински съветника. Зам.-председателят на БСП коментира и обвиненията на бившия кмет Цонко Цонев, свързани с фирма за чистота, като подчерта, че договорът е подписан именно от него. „Протестират за средства и злоупотреби, а бюджетите на г-жа Ставрева се приемат с 15 гласа „за“, няма „против“ и „въздържали се“. Всичко, което се случва в община Каварна, е подкрепено от ГЕРБ“, категоричен е Добрев.

Най-голямата перверзия е Брегово. Фонд „Работна заплата“ на общината е колкото месечния доход на семейство Ненкови. Да сравнявате шеф на борд, 28-годишен, с шофьор на катафалка, е меко казано перверзия“, каза още Кирил Добрев.

Силата на БСП е в нейната последователност. Отново внасяме законопроекта за регламентация на управлението на държавни и общински предприятия с над 50 % държавно или общинско участие“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев. Той припомни, че предишния път законопроектът е бил отхвърлен, но БСП държи на него и той е бил част от предизборната й програма. „Надявам се най-накрая този законопроект да бъде приет. Така ще се регламентира начинът, по който ще бъдат избирани членовете на управляващите органи в държавните и общинските предприятия, особено във вторите, защото там става най-голямата корупция, която захранва и съответния политически местен елит на ГЕРБ“, обясни социалистът. По думите му за левицата е важно на тези постове да има знаещи, можещи, компетентни хора, професионалисти, доказали се в своята сфера и които заемат съответния пост единствено и само след конкурс. Според него тези хора трябва да могат да бъдат сменяни, само ако не изпълняват бизнес -плана, който е залегнал при тяхното назначение, а не при смяната на съответния министър. „Заради скандалите, които са на дневен ред за шуробаджанащината, ние ще дадем светлина на един законопроект, който има една много по-голяма цел – да изведе държавните и общински предприятия на това ниво, на което са те в целия ЕС“, заяви Стойнев и подчерта, че само в България тези предприятия формират 10% БВП и създават 10% от заетостта, а за държави като Франция те са около 30%. Той коментира, че тези предприятия трябва да работят само и единствено на пазарен принцип, с професионално ръководство, а не да заминават в чужбина, защото трябва да бъде назначен поредният партийно лоялен некадърник. По думите му неслучайно нямаме и мултинационална фирма, която да създава пазари в съседните държави. „С предлагания от нас закон ще помогнем на държавните и общинските  предприятия и те ще могат да осигурят ресурс както за общините, така и за държавния бюджет. Така спирайки шуробаджанащината и корупцията, ще дадем тласък на българската икономика“, заключи Драгомир Стойнев.

България

Пореден национален протест на хората с увреждания

Пореден национален протест на хората с увреждания

“Не увреждането убива децата ни, а държавата“, пишеше на плакатите на недоволните родители, майка емигрира заради нехайната държава

Родители …

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Спорт

Григор Димитров започна слабо, но стигна до успеха

Григор Димитров започна слабо, но стигна до успеха

Най-добрият български тенисист отстрани френски квалификант в Монте Карло

Световният номер 5 Григор Димитров осъществи обрат — 3:6, 6&#58

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие