Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон16072018

Брой 139, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67983 BGN1 GBP = 2.21028 BGN1 CHF = 1.67108 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Въпреки обещанията, врачанската болница „катастрофира”

Въпреки обещанията, врачанската болница „катастрофира”

Въпреки обещанията, врачанската болница „катастрофира”

Животът на двама пациенти във врачан­с­ката бол­ница е бил зас­т­рашен заради лип­сата на дежурен в реанимация, предуп­реди пред­с­тавител на син­дикатите в закъсалото лечебно заведение, което продъл­жава протес­тите си вече 10-ти ден въп­реки обещанията на властта, че ще се нап­рави нещо за спасяването на лечеб­ницата, предуп­реди лидерът на КТ “Под­к­репа“ в лечеб­ното заведение д-р Емил Младенов.

Лип­сата на лекар в реанимация доведе до две много драматични пос­лед­с­т­вия. Дете с остър апен­дицт пред пер­форация тряб­ваше да бъде тран­с­пор­тирано до софийска бол­ница за спешна операция, защото тук нямаше кой да му даде упойка. А интубиран пациент с инсулт, който бе в кома, тряб­ваше да бъде превозен до бол­ницата в Мон­тана, защото нямаше кой да му осъщес­тви интен­зив­ното наб­людение“, обясни д-р Младенов. Той и колегите му, които протес­тират пред бол­ницата във Враца за пореден ден, бяха категорични, че някой трябва да понесе отговор­ността за това, което се случва в лечеб­ното заведение, която е пред фалит. Медици и граж­дани вече обмис­лят зат­варяне на глав­ния път Е79 и шес­т­вие по улиците на Враца, въп­реки че от вчера бол­нич­ната аптека е заредена с медикаменти, а остават актуални и обещанията за изп­лащане на забавените зап­лати за август и сеп­тем­ври. Някой трябва да понесе отговор­ност за всичко това, което се случва. По договора за управ­ление тази отговор­ност се носи от изпъл­нител­ния дирек­тор. Така ли се изпъл­няват задъл­женията в предиз­вес­тие – оставяш бол­ницата да катас­т­рофира във всички нап­рав­ления?, въз­мути се син­дикалис­тът по Би Ти Ви. Само в рам­ките на тази сед­мица три сес­три от отделението по съдова хирур­гия са подали оставка и вече там е невъз­можно да се със­тави график. Остават актуални и обещанията за изп­лащане на забавените зап­лати за август и сеп­тем­ври.

България

Вежди Рашидов дарява заплатата си за онкоболна млада жена

Вежди Рашидов дарява зап­латата си за онкоболна млада жена

Пред­седателят на пар­ламен­тар­ната комисия по кул­тура Вежди Рашидов съобщи днес, че дарява 3000 лева за лечението на тежко бол­ната Надежда Ого…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Странджа се опълчи на властта

Стран­джа се опълчи на властта

Премиерът Бойко Борисов не посмя да отиде при гневните земеделци, пострадали от опасната болест по животните им

Премиерът Бойко Борисов изпра…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Loading...

Свят

Земеделие

Защо плаче баба Дора?

Защо плаче баба Дора?

Цял месец държавните чиновници не могат да кажат как опасната болест по овцете и козите е дошла у нас

Защо баба Дора плаче, а хората си скубя…

Прочети още:

Loading...