Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт21012020

Брой 267, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76439 BGN ↑ 1 GBP = 2.29356 BGN ↓ 1 CHF = 1.82158 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Рашидов: Властта ме разболя, навсякъде има завист, но тук е начин на живот

Рашидов: Властта ме разболя, навсякъде има завист, но тук е начин на живот

Рашидов: Властта ме разболя, навсякъде има завист, но тук е начин на живот

“Навсякъде има завист, но тук тя е начин на живот. Не се научихме да кажем за другия добра дума. Ние сме винаги тежко комплексирани и се показваме така пред света. Помня как ме биеха в Ботевград, за да стана ченге. Не можах да стана член на БКП, на ДС, на ГЕРБ, на БСП, ще си отида прост художник“. Това разказа в интервю за Би Ти Ви бившият министър на културата и настоящ шеф на Комисията по култура и медии в НС Вежди Рашидов.

Според него лидерът на ДОСТ Лютви Местан говори глупости с искането си за турско национално малцинство: “Всеки, който е гражданин на тази страна, има право да бъде какъвто си иска. Толкова е демократично, че всеки може да си вдигне багажа и да отиде в държава, където да плаща данъци“, обобщи бившия депутат.

Русия не ни е враг, категоричен е Вежди Рашидов, но изрази несъгласие с мнението, изразено от говорителката на руското Външно министерство.

В лична изповед по повод сполетялите го преди време здравословни проблеми, Вежди Рашидов разказа, че е виждал смъртта с очите си. А последния път я преживял. “Ако не беше жена ми, щях да умра. Бяхме в Германия. Тя плаче. Дъщеря й болна с обриви. Аз на химиотерапия. Казах и да си отиде в България. На другия ден тя дойде в болницата. Каза ми, че оставила на своя колежка да се грижи за дъщеря й. И ми съобщи нещо, което никога няма да забравя: “Ако не съм тук, ти ще умреш“, каза с треперещ глас Рашидов.

“Властта ме разболя. Влязох здрав и излязох много болен. Никога не съм бил грантаджия. Останах честен“, призна известният ни творец.

Икономика

Култура

Спорт

Труден, но успешен старт на Григор в Мелбрън

Труден, но успешен старт на Григор в Мелбрън

Подкрепата на българските фенове ме кара да се чувствам като у дома си, заяви първата ни ракета

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуб...

Прочети още:

Loading...

Свят

Ердоган: Турция се превърна в ключов фактор

Ердоган: Турция се превърна в ключов фактор

Надеждите, които покълнаха отново с прекратяването на огъня и срещата на високо равнище в Берлин, не бива да стават жертва на амбициите на т...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Дошло е време за поземлен данък

Дошло е време за поземлен данък

Една част от него трябва да остава за населеното място, където е земята, а не всичкият да отива като приход в националния бюджет

Необходимо е...

Прочети още:

Loading...