Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед25022018

Брой 38, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.59321 BGN1 GBP = 2.2139 BGN1 CHF = 1.69954 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП номинира шеф на комисията „Антикорупция”

БСП номинира шеф на комисията „Антикорупция”

БСП номинира шеф на комисията „Антикорупция”

Кандидатът е Николай Николов – доктор по право, експерт и автор на книги по предотвратяване на конфликт на интереси

БСП предлага Николай Николов да оглави антикорупционния орган. Социалистите внасят предложението в парламента, съобщи зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев.

Той заяви, че решението е взето на общо събрание на групата.

Бойчев представи кандидатурата на Николай Николов и поясни, че той е бил член на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси. „За всичките тези години няма никакви съмнения относно неговите професионални действия и качества. Името му никога не е било забърквано в скандали“, коментира Бойчев.

Николай Николов е роден на 27 април 1972 г. в Ловеч. Завършва средното си образование в СОУ “Тодор Кирков“ в Ловеч и висше — право с отличие в Софийския университет през 1995 г. Работил като стажант-съдия в Ловешкия окръжен съд, като юрисконсулт в Община Ловеч, адвокат. Член е на комисията “Петканов“ за установяване имущество, добито от престъпна дейност. Учредител на Българска социалистическа младеж и първи председател на организацията в Ловеч от 1995 до 2000 г. Общински съветник, избиран три последователни мандата. Дългогодишен председател на Постоянната комисия по правни въпроси, местно самоуправление и обществен ред в Община Ловеч. Семеен, с едно дете. Членувал е в комисията „Кушлев” за отнемане на незаконно придобито имущество и в Комисията за предотвратяване конфликт на интереси, бил е член на Правния съвет към президента на републиката.

Според него най-важните качества, които трябва да притежава председателят на органа, е да не се поддава на натиск. „Николай Николов е показал това през годините в досегашната си работа“, заяви Бойчев.

Николай Николов е доктор по право с дисертация, свързана с борбата с корупцията и предотвратяването на конфликта на интереси, автор е на редица статии и книги по темата.

ГЕРБ са внесли тайно кандидатурата на Пламен Георгиев, шеф на КОМПИ, за председател на новия антикорупционен орган, научи „Епицентър”. Според запознати тази кандидатура е консултирана с коалиционните партньори на ГЕРБ във властта — Обединените патриоти, и ще бъда подкрепена от тях при гласуването в пленарната зала.

България

Икономика

Култура

Спорт

Съдийски синове получиха наряди за Първа лига

Съдийски синове получиха наряди за Първа лига

Ангел Ангелов ще ръководи ЦСКА – Черно море, а Стефан Апостолов – Септември - Левски

Ангел Ангелов беше определен за съдия на мача от 22-рия …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие