Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт19062018

Брой 119, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68417 BGN1 GBP = 2.23128 BGN1 CHF = 1.69277 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Социалният министър остана след оставката

Социалният министър остана след оставката

Социалният министър остана след оставката

Против оставката на Бисер Петков се изказаха майките на деца с увреждания и синдикатите

Социал­ният минис­тър Бисер Пет­ков остава. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди да отлети от Измир за Израел. Той е говорил с минис­търа в оставка по телефона вчера сут­ринта.

Премиерът мотивира решението си с факта, че протес­тиращите майки на деца с увреж­дания са заявили, че имат добър диалог с него и са пос­тиг­нали съг­ласие. 

Премиерът отбеляза, че вчера минис­тър Пет­ков му е казал, че за да бъдат изпъл­нени исканията на протес­тиращите, са необ­ходими 300 млн. лева.

“Не мога да раз­бера, аз видях тази жена — едната по БНТ каза “не знам защо сменят минис­търа, след като няма да има от утре палат­кови лагери“. Чудесно! Минис­търът остава. Връщаме една стъпка назад, въз­ложил съм му днес да ги събере всич­ките, дейс­т­вително ли става въп­рос за повече пари“, каза още Борисов.

“Бисер Пет­ков се справя добре, но факт е, че в тази сфера има палат­ков след палат­ков лагер — не мога да го гледам това. Не му давам срок, ще видим в след­ващите дни“, добави още премиерът. 

Вчера водихме едно дълго съвещание със социал­ния минис­тър, с финан­совия, здрав­ния и зададох елемен­тар­ния въп­рос: Как, при положение че с 80 милиона повече от бюджета на данъкоп­лат­ците са дадени тази година, има това недовол­с­тво и всеки ден с един повече с палат­кови лагери? Социал­ният минис­тър ми заяви, че не може да се оправи с тях, защото исканията им са такива, че са необ­ходими по 300 милиона повече на година”, поясни Борисов. 

Щом каз­ват, че дори не става въп­рос и за пари, да сед­нат и да нап­равят така, че тази тема да ми се махне от главата и на мен, и на всички вас”, отбеляза премиерът. “Искат го — ето, да свър­шат необ­ходимата работа. Всички сме доб­ронамерени да се реши въп­росът и всички да са доволни“, категоричен бе Борисов.

ЗЕМЯ припомня, че това беше третата оставка на минис­тър в кабинета „Борисов 3”. Пръв поста си напусна здрав­н­вият минис­тър проф. ген. Николай Пет­ров и бе заменен с дотогаваш­ния заместник-финансов минис­тър Кирил Наналиев, втора подаде оставка енер­гий­ната минис­търка Теменужка Пет­кова, а поводът бе скан­дал­ната сделка с ЧЕЗ, но мол­бата за напус­кане не бе парафирана от премиера Борисов. Същият сценарии се разигра и вчера със социал­ния минис­тър Бисер Пет­ков.

България

Икономика

Култура

Ансамбъл “Българче“ отбеляза 50-годишен юбилей

Ансам­бъл “Бъл­гарче“ отбеляза 50-годишен юбилей

“Бъл­гарче“ е една от емб­лемите на Велико Тър­ново и школа по родолюбие за поколения великотър­новци.

За опаз­ването и популяризирането на бъл­гар…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

ЕС ще нарича Македония БРЮМ до ратифицирането на споразумението

ЕС ще продължи да нарича Македония с досегаш­ното наименование “Бивша югос­лав­ска репуб­лика Македония“ (БРЮМ) до окон­чател­ната ратификация на …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Сушата в Силистренско смъква добивите от пшеница и ечемик

Сушата в Силис­т­рен­ско смъква добивите от пшеница и ечемик

Среден добив от 530 килог­рама за пшеницата и 500 килог­рама за ечемика, чиято жътва започна, прог­нозират специалис­тите в Силис­т­рен­ско заради …

Прочети още:

Loading...