Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря19062019

Брой 115, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74831 BGN ↑ 1 GBP = 2.18766 BGN ↓ 1 CHF = 1.75018 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП: Предсрочните избори са неизбежни, властта се клати сама

БСП: Предсрочните избори са неизбежни, властта се клати сама

Левицата иска да управлява заедно с гражданите и хората да повярват, че този път управлението ще бъде различно, заяви Кристиан Вигенин по БНР

За управляващите и за ГЕРБ особено всяко отлагане на предсрочните избори е в тяхна вреда, заяви в предаването „Неделя 150“ по БНР депутатът от БСП Кристиан Вигенин – председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в Народното събрание, съобщи пресцентърът на БСП. Той се аргументира с данните на социологически агенции, които показват постоянен спад в рейтинга на ГЕРБ.

Според левицата предсрочните избори са неизбежни. Вигенин подчерта, че това не е само оценка на партията, а и на гражданите, а стабилността я „клати“ самото правителство.

„Основните проблеми пред правителството ги създава самата управляваща коалиция. Тя не се занимава с политика. Единствените коментари, които чуваме от управляващите в последната година, са кой какви постове ще заема, кой какви скандали развива помежду си. Хората се умориха от това. Това е едно издевателство“, каза той.

Вигенин коментира, че докато има мнозинство в парламента, трудно можем да очакваме предсрочни избори. Според него първите сигнали в тази посока вече са дошли, а именно правителствените рокади и отказа за подкрепа на един от коалиционните партньори в малката коалиция. “Това, което направихме с “Визия за България“, и многобройните срещи с десетки хиляди хора в страната, на които я представихме, показаха, че българите имат желание да говорят за политика. Хората искат да обсъждат бъдещето си и това, какво можем да направим, за да постигнем по-добри резултати за страната и да затворим големите социални пропасти, които се отвориха в последните години“, каза още Кристиан Вигенин. Той заяви, че БСП е единствената партия, която иска да води този дебат и се ангажира, не просто да поправя отделни политики, а да промени системата, по която функционира държавата.

“Промяната идва и смятам, че ние можем да я поведем“, категоричен бе Вигенин. От БСП очакват в следващите месеци да се увеличават хората, които им симпатизират. Запитан с кого ще управлява БСП - пак ли с ДПС, народният представител обясни, че БСП иска да управлява заедно с гражданите и хората да повярват, че този път ще бъде различно. В отговор на въпрос дали БСП организира протестите в страната Кристиан Вигенин обясни, че всеки член и симпатизант на партията има своята гражданска позиция. “Нормално е, когато хората протестират за по-високи доходи, срещу високите цени на горивата и сриващия се стандарт на живот, ние да подкрепим тези протести. Не ги организираме, но ги подкрепяме“, заяви той.

България

Икономика

Панели падат от Северната скоростна тангента на София,за която бяха похарчени 180 млн. лева

Панели падат от Северната скоростна тангента на София,за която бяха похарчени 180 млн. лева

Паднали панели и пропадания има на Северната скоростна тангента на София, която беше пусната в експлоатация преди три години. За това сигнал...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие