Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря24072019

Брой 140, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74394 BGN ↑ 1 GBP = 2.17392 BGN ↓ 1 CHF = 1.7769 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) МВР обяви мерките си по време на великденските празници

МВР обяви мерките си по време на великденските празници

МВР обяви мерките си по време на великденските празници

Повишена е степента на сигурност по гарите, летищата и пристанищата, предупреди транспортният министър Росен Желязков

Мога да кажа, че за предстоящите великденски празници е създадена необходимата организация. Тъй като имаме доста почивни дни и ще има голямо струпване на хора в молове, сме предвидили да има и засилено полицейско присъствие, защото обикновено в такъв период се активизират джебчийските кражби, предупреди на брифинг в заседателна зала на МВР заместник-директорът на ГДНП ст. комисар Тодор Гребенаров във връзка с предприетите мерки за опазване на реда по време на великденските празници, предаде Новини.бг. По пътищата, където има временни ремонтни, ще има и засилено полицейско присъствие от Пътна полиция, за да се създаде необходимия комфорт за преминаване и за улеснение на гражданите, допълни комисар Гребенаров.

Взети са съответните мерки по личния състав за трафика по границите. Молбата ми е преди тръгване да се огледат валидността на документите на пътуващите лица, за да се избегне всякакъв вид забавяне на контролно-граничния пункт, апелира от своя страна заместник-директор на главна дирекция “Гранична полиция“ старши комисар Бисер Костадинов. Призовавам за внимание по пътищата. Нека хората да тръгват подготвени, да използват колани и да обезопасяват децата, нека да има толерантност на пътя. Нека да положим усилия тези празници да бъдат спокойни, помоли Малина Крумова, председател на Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата“. Призовавам гражданите да бъдат по-бдителни. Както стана ясно, почивните дни са няколко и хората остават домовете си без надзор. Иначе ефектът, който даде реализацията от разбитата група за телефонни измами е, меко казано, поразителен. Оттогава имаме само една извършена телефонна измама. Така че определено има положителен ефект от работата на колегите и прокуратурата, коментира главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Днес от 16 до 22 ч. ще бъде ограничено движението на камиони над 20 тона по автомагистралите. Апелираме към всички шофьори да проявяват търпение и да спазват пътните знаци и Закона за движение по пътищата. На магистрала “Тракия“ се изпълняват ремонтни дейности. За да се избегнат тези участъци, може да се използват обходни маршрути. На “Хемус“ пък се ремонтират виадукти и тръбата за София към тунел Витиня. Ремонтите са наложителни, така че молим за разбиране. Телефонът на ситуационния център е 0700 130 20, на който ще има пълната информация за пътната обстановка, заяви регионалният министър Петя Аврамова.

Повишена е степента на сигурност по гарите, летищата и пристанищата. Мерките включват проверка на всички сигнално-охранителни системи. Видеонаблюдението и контрола са проверени и тествани, личния състав е инструктиран. Това са обичайни превантивни мерки, не са извънредни. Правим всичко това, за да се гарантира безопасността на гражданите, отбеляза и транспортният министър Росен Желязков. Извършени са проверки и на църкви, манастири и места, където ще се проведат служби с цел предотвратяване на инциденти по време на празниците.

Икономика

Частници ще ни регистрират автомобилите

Първоначалната регистрация на автомобили ще се осъществява от частни фирми в специални пунктове за идентификация и проверка на техническата ...

Прочети още:

Loading...

Култура

„Двореца“ в Балчик ще бъде декор на балета “Пепеляшка“

„Двореца“ в Балчик ще бъде декор на балета “Пепеляшка“

“Двореца“ в Балчик ще бъде естествен декор на балета “Пепеляшка“ по музиката на Сергей Прокофиев. Спектакълът се играе на откритата сцена на...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Мартин Стоев: Тежко е след загуба на финал на европейско първенство

Мартин Стоев: Тежко е след загуба на финал на европейско първенство

Сребърните медали на юношите до 17 години са лъч светлина в тъмния тунел на българския волейбол, заяви треньорът

Националният отбор по волейб...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие