Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт21052019

Брой 94, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75065 BGN ↑ 1 GBP = 2.23281 BGN ↓ 1 CHF = 1.73343 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) МВР обяви мерките си по време на великденските празници

МВР обяви мерките си по време на великденските празници

МВР обяви мерките си по време на великденските празници

Повишена е степента на сигурност по гарите, летищата и пристанищата, предупреди транспортният министър Росен Желязков

Мога да кажа, че за предстоящите великденски празници е създадена необходимата организация. Тъй като имаме доста почивни дни и ще има голямо струпване на хора в молове, сме предвидили да има и засилено полицейско присъствие, защото обикновено в такъв период се активизират джебчийските кражби, предупреди на брифинг в заседателна зала на МВР заместник-директорът на ГДНП ст. комисар Тодор Гребенаров във връзка с предприетите мерки за опазване на реда по време на великденските празници, предаде Новини.бг. По пътищата, където има временни ремонтни, ще има и засилено полицейско присъствие от Пътна полиция, за да се създаде необходимия комфорт за преминаване и за улеснение на гражданите, допълни комисар Гребенаров.

Взети са съответните мерки по личния състав за трафика по границите. Молбата ми е преди тръгване да се огледат валидността на документите на пътуващите лица, за да се избегне всякакъв вид забавяне на контролно-граничния пункт, апелира от своя страна заместник-директор на главна дирекция “Гранична полиция“ старши комисар Бисер Костадинов. Призовавам за внимание по пътищата. Нека хората да тръгват подготвени, да използват колани и да обезопасяват децата, нека да има толерантност на пътя. Нека да положим усилия тези празници да бъдат спокойни, помоли Малина Крумова, председател на Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата“. Призовавам гражданите да бъдат по-бдителни. Както стана ясно, почивните дни са няколко и хората остават домовете си без надзор. Иначе ефектът, който даде реализацията от разбитата група за телефонни измами е, меко казано, поразителен. Оттогава имаме само една извършена телефонна измама. Така че определено има положителен ефект от работата на колегите и прокуратурата, коментира главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Днес от 16 до 22 ч. ще бъде ограничено движението на камиони над 20 тона по автомагистралите. Апелираме към всички шофьори да проявяват търпение и да спазват пътните знаци и Закона за движение по пътищата. На магистрала “Тракия“ се изпълняват ремонтни дейности. За да се избегнат тези участъци, може да се използват обходни маршрути. На “Хемус“ пък се ремонтират виадукти и тръбата за София към тунел Витиня. Ремонтите са наложителни, така че молим за разбиране. Телефонът на ситуационния център е 0700 130 20, на който ще има пълната информация за пътната обстановка, заяви регионалният министър Петя Аврамова.

Повишена е степента на сигурност по гарите, летищата и пристанищата. Мерките включват проверка на всички сигнално-охранителни системи. Видеонаблюдението и контрола са проверени и тествани, личния състав е инструктиран. Това са обичайни превантивни мерки, не са извънредни. Правим всичко това, за да се гарантира безопасността на гражданите, отбеляза и транспортният министър Росен Желязков. Извършени са проверки и на църкви, манастири и места, където ще се проведат служби с цел предотвратяване на инциденти по време на празниците.

Икономика

Доматите поевтиняват, сиренето поскъпва

Доматите поевтиняват, сиренето поскъпва

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки, падна тази седмица с 1,72 на сто до 1.509 пункта, отчита Дър...

Прочети още:

Loading...

Култура

Славянската азбука е свещено писмо

Славянската азбука е свещено писмо

Славянската азбука е свещено писмо, припомня езиковедът Магдалена Абаджиева и призовава по-често да пишем на ръка

„Първата славянска азбука -...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Как село Съботковци олицетворява духа на емигрантската ни родина

Как село Съботковци олицетворява духа на емигрантската ни родина

Във фермата на младия стопанин Петър Петров вече са идвали да доят животни и да прекопават зеленчуци чужденци от Тайван, Нова Зеландия, Авст...

Прочети още:

Loading...