Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон06042020

Брой 65, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.81347 BGN ↑ 1 GBP = 2.22633 BGN ↓ 1 CHF = 1.85439 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Деница Златева в Бургас: Борбата с корупцията трябва да бъде национален приоритет

Деница Златева в Бургас: Борбата с корупцията трябва да бъде национален приоритет

Деница Златева в Бургас: Борбата с корупцията трябва да бъде национален приоритет

„Основният въпрос, който повдигат гражданите по време на срещите, е кога най-накрая ще има наказани за корупцията – и с европейските, и с националните средства. Има огромен гняв и недоволство сред хората. Борбата с корупцията трябва да бъде национален приоритет“. Това заяви кандидатът за евродепутат на „БСП за България“ Деница Златева в Бургас. Там тя откри предизборния информационен офис на левицата в морския град.

Тя посочи, че първо трябва да има много стриктно прилагане на европейските регламенти за използване на европейските средства, много ясни критерии, на които трябва да отговарят проектите. „Не на последно място - много е важно контролните органи да си влязат във функциите, защото в момента искат да обвържат фондовете с върховенството на закона в страните членки на ЕС и ако ние продължаваме да сме пример за корупционни практики по използването на европейските средства, да не се окаже, че един ден ЕК ще реши, за определен период от време, да спре европейското финансиране“, каза Златева. По нейните думи, най-важното е да променим възприятието и приемането на тези европейски средства като извор на корупция, защото има много добри примери за използване и за реализиране на европейски проекти, но има и такива, където ясно си личи, че просто сме инвестирали едни 5 млн. за някаква спортна сграда, а болниците също имат нужда от ремонт. „Знаете, че ние искахме по друг начин да бъде структурирана Комисията „Антикорупция”. Искаме ефективна Комисия, независимо кой я управлява“, заяви кандидатът за евродепутат.

Деница Златева подчерта, че е изключително важно да има съгласие и сътрудничество по чувствителните теми, важни за българина.

България

Икономика

Култура

Телевизионният театър на БНТ представя опера буфо “Цар и водопроводчик“

Мюзикълът от 1974 г. „Цар и водопроводчик“ е с музика от Димитър Вълчев и либрето Георги Ивчев, Георги Христов и Любомир Пеевски. Режисьор е...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Олимпик (Марсилия) с най-големи загуби от COVID-19

Европейската обсерватория за футболни изследвания направи изчисление на загубите, които клубовете от Топ 5 на първенствата ще претърпят по в...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Официално: Има опасност от недостиг на храни по света

Официално: Има опасност от недостиг на храни по света

Световни организации призовават за защита на заетите в производството на храни и запазване на веригите за снабдяване

Има риск от недостиг на ...

Прочети още:

Loading...