Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон24022020

Брой 290, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.81079 BGN ↓ 1 GBP = 2.34203 BGN ↑ 1 CHF = 1.84338 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП: От ГЕРБ потулваха водния проблем с месеци

БСП: От ГЕРБ потулваха водния проблем с месеци

БСП: От ГЕРБ потулваха водния проблем с месеци

Кризите се задълбочават, губи се много ценно време и цели сектори рухват, от което страдат стотици хиляди български граждани, заяви Стефан Бурджев от левицата

„Днес проведохме среща с хидроинженери, архитекти и проектанти, които са изградили и ремонтирали големите водни инфраструктурни проекти на България. Те познават добре състоянието, годността  и проблемите им. Посланието, което отправи лидерът на БСП  Корнелия Нинова е изключително съдържателно -  да чуем тези хора, тези, които могат, които познават сектора и могат да дадат решения”. Това заяви народният представител от “БСП за България“ Стефан Бурджев пред Бг он еър.

Бурджев коментира, че на срещата днес специалистите са  изказали идеи, но и критики за това, което предлага правителството, като никой от тях не  е бил потърсен за съвет от управляващите : „Тяхното мнение за действията на властта  е, че правят всичко хаотично, на парче и с цел моментно потушаване на общественото напрежение”. Той подчерта, че страната е загубила няколко месеца докато управляващите обяснят, че няма криза и че всичко  това е сценарий. „Времето тече, а кризата се задълбочава. ГЕРБ загубиха ценно време да търсят вината в някой друг, вместо да вземат мерки”, допълни социалистът.

„От БСП предлагаме да се чуят експертите, които са изградили и поддържали водните съоръжения в страната ни, включително язовир „Студена”. Даваме думата на специалистите, за да се вземат най-правилните решения. БСП има за цел да изрази проблемите и тревогите на хората”, каза Стефан Бурджев.Той припомни, че  когато  от левицата са обявили вот на недоверие за кризата с водата,  боклука и чистият въздух, чак  тогава управляващите и прокуратурата са започнали да предприемат мерки. „Месеци наред, с цел да няма напрежение преди местните избори, ГЕРБ потулваха водния проблем и не направиха нищо да решат тази ситуация. В същото време БСП над 60 пъти алармира в Народното събрание за проблемите с водата, въздуха и отпадъците”, заяви Бурджев.

„Отговорност за тези кризи имат няколко министерства, но вместо да се понесе солидарна отговорност, Нено Димов стана изкупителна жертва, за да се потуши напрежението”, каза социалистът. Той изрази надежда отговорността да продължи да се търси. Бурджев подчерта, че  народът се е  наситил на акциите на правителствата на Борисов : „Тези действия приличат на други гръмки акции в кабинета на Борисов 1, които се превърнаха в осъдителни присъди за България от съда в Страсбург и след това обезщетенията ги плащахме всички български граждани”.

 „Политиката, която доведе до тези кризи и това, че се задават още такива бедствия, абсолютната липса на контрол в институциите и продължаването на потъването на милиарди е  диагнозата на това управление”, каза Бурджев.

„Работата на БСП  в последните 3 години дава своите резултати. Проблемът е, че кризите се задълбочават, губи се много ценно време и цели сектори рухват, от което страдат стотици хиляди български граждани”, завърши Стефан Бурджев.

България

Икономика

Властта да направи публичен доклад за ползите и рисковете от Еврозоната

Властта да направи публичен доклад за ползите и рисковете от Еврозоната

Това, което не се знае, е колко време България ще престои в чакалнята, а оттам идва и голяма несигурност, казва финансистът Димитър Чобанов

З...

Прочети още:

Loading...

Култура

„Вуйчо Ваньо или не искам да си спомням нищо“ ни зарежда със страст, любов и още живот

„Вуйчо Ваньо или не искам да си спомням нищо“ ни зарежда със страст, любов и още живот

Емблематичната пиеса на световноизвестния руски писател и драматург А П Чехов оживея на Камерна сцена на Нардния театър „Ив. Вазов” в премие...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Рентите на собствениците на бели петна се пазят до 10 години

Рентите на собствениците на бели петна се пазят до 10 години

Няма решение къде да отиват непотърсените 100 милиона лева по неофициални данни

Собствениците на земи, които са служебно разпределени за обра...

Прочети още:

Loading...