Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт14072020

Брой 131, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.72639 BGN ↓ 1 GBP = 2.17464 BGN ↓ 1 CHF = 1.83044 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) „За Буквите” на УниБИТ четеше София за 24 май

„За Буквите” на УниБИТ четеше София за 24 май

„За Буквите” на УниБИТ четеше София за 24 май

Кирилометодиевият вестник „За буквите - О писменеь“ украсява паметника на Светите братя Методий и Кирил пред Националната библиотека.

Брой от празничното издание на УниБИТ държат в ръцете си първите хора в държавата и всички, които уважиха най-българския събор в нозете на Солунските братя.

Подариха им го студенти от УниБИТ, които първи застанаха пред паметника в ранната утрин – още в 9.15 ч.

Спонтанно сформирана делегация на УниБИТ, водена от ректора проф. д.н. Ирена Петева и председателя на Общото събрание на висшето училище проф. д.ик.н. Стоян Денчев, поднесе цветя на паметника на свети свети Методий и Кирил.

Те подариха на всеки, който празнува на това място празника на буквите, екземпляр от специалния брой на емблематичното издание.

Той е посветен на 70-годишнината на университета на хората, които са отдадени на книгите, на библиотеките, на читалищата, на архивите, на културното наследство, на информационните технологии и националната сигурност – професии, които не са само атрактивни и модерни, а без тях няма нация, няма бъдеще.

За нас е чест и отговорност да бъдем тук с вестника, вдъхновен от Кирилометодиевото дело, на най-светлия празник – един от най-хубавите, свързан с духовността, с нашата национална идентичност, защото ние сме най-българският университет, каза проф. Денчев!

Да бъдем здрави, одухотворени и удовлетворени, пожела проф. Петева!

Вестник „За буквите – О писменехь“ държаха в ръцете си президентът Румен Радев, кметът на София Йорданка Фандъкова, народният представител Корнелия Нинова, вицепрезидентът Илияна Йотова, заместник-кметът на столична община доц. Тодор Чобанов, духовници и много деца.

Д-р Евелина Здравкова

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Отчайващо ниски добиви от пшеница във Великотърновско и Шуменско

Отчайващо ниски добиви от пшеница във Великотърновско и Шуменско

Рекордно ниски добиви от пшеница за последните 10 години отчитат земеделските производители във Великотърновско, предаде БНР. Кооперацията в...

Прочети още:

Loading...