Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря24042019

Брой 335, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.74487 BGN1 GBP = 2.2599 BGN1 CHF = 1.71324 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2)

Божидар Божилов спечели първа награда на певческия конкурс „Андре Шение“

Младият български певец спечели първа награда във Фоджа, Италия на конкурса „Андре Шение”. Конкурсът се провежда в театъра, носещ името на композитора Умберто Джордано, автор на операта „Андре Шение”. След конкурса „Белведере“, той получава покана за „Джани Скики“ в Нанси, Франция. Младият певец среща подкрепа и от Лариса Гергиева, в чийто майсторски клас участва. Има покана за специализация в оперното студиото на Мариинския театър в Санкт Петербург. През септември му предстои конкурсът „Елена Образцова“ в Санкт Петербург. В момента Божидар Божилов подготвя партията на Селим от операта „Турчинът в Италия“ на Росини. Ще има серия от представления в Рим. Покана получава от Чечилия Гоби – дъщеря на прочутия баритон Тито Гоби.

“Историческо величие“ включва реплики на съкровища

“Историческо величие“ включва реплики на съкровища

Над 40 картини, запечатали могъществото на редица исторически събития и личности, реплики на Боровското, Панагюрското и Варненското съкровище и статуетки на велики български владетели включва изложбата “Историческо величие“. Тя е подредена в сградата на Национална агенция за сигурност “Телепол“ в Шумен от 7 до 12 май. Организатори са Ангел Тодоров — създател на организацията “Историческо изкуство“, Тодор Чешмеджиев — представител на Национално дружество “Традиция“ — клон Шумен, Владислав…

Прочети още…

Православна живопис представят “Новите майстори“ за Великден в Кюстендил

Православна живопис представят “Новите майстори“ за Великден в Кюстендил

За поредна година кюстендилската изобразителна школа “Новите майстори“ и сдружение “Партньори — Кюстендил“ ще представят своята годишна продукция в навечерието на Великден. „Тази година творбите на младите артисти са обединени от общата стилистична и духовна рамка на православното изобразително изкуство”, каза ръководителят им Евгени Серафимов. Изложбата „Фрагменти” изисква повече от единадесет месеца изучаване на основните изобразителни похвати и направления на иконописта.

Изложбата…

Прочети още…

С балета “Нестинарка“ стартират Майските дни на културата в Сливен

С балета “Нестинарка“ стартират Майските дни на културата в Сливен

С балета “Нестинарка“ се откриват Майските дни на културата “Сливенски огньове“. Началото е на 2 май от 18.30 ч. в залата на Драматичен театър “Стефан Киров“ с балета по музика на Марин Големинов. Средствата от представлението ще бъдат преведени по сметката за спасяването на паметника на Шести артилерийски полк.

В него участва балетът на Държавна опера — Стара Загора. Спектакълът е поставен от Олеся Пантикина, хореограф в Балет “Арабеск“. Сценографията е на Иван Токаджиев, костюмите на…

Прочети още…

Икономика

Спорт

Ще спечелим финала, закани се босът на Локомотив (Пд)

Ще спечелим финала, закани се босът на Локомотив (Пд)

Срещу Септември футболистите мъчиха терена, ще си платят пътя до Пловдив, сподели Христо Крушарски

Президентът на Локомотив (Пловдив) Христо …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие