Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон09122019

Брой 235, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76296 BGN (=) 1 GBP = 2.31588 BGN ↑ 1 CHF = 1.78321 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2)

„Котаракът в чизми“, красиво преразказана от Ерих Кестнер, излезе за първи път на български език.

С хумор, лекота и изящество на стила авторът на „Конференцията на животните” разказва една от любимите приказки на милиони деца и на техните родители. „Kотаракът в чизми“е в превод на Жанина Драгостинова. Тя е класическа поучителна история за верността, приятелството и победата над несправедливостта.

Приключенията на умния, смел и изобретателен котарак, който надхитрява силния, но глупав магьосник. А очарователните рисунки на известния художник Валтер Трир, илюстрирал почти всички книги за деца на писателя, създават неповторима атмосфера, озарена от мъдрост.

Ерих Кестнер (1899–1974) е германски поет, белетрист, журналист, един от от най-четените писатели. Неговите романи за деца, сред които „Емил и детективите“, „Антон и Точица“...

Прочети още...

Юрий Калоферов откри ретроспективна изложба

Юрий Калоферов откри ретроспективна изложба

Откриването на изложбата живопис на Юрий Калоферов събра многобройна публика от негови ценители и колеги, които от години следят творческия му път.

Повече от 50 творби на Калоферов от различни негови периоди са подредени на двата етажа в къщата с експозиция на Енчо Пиронков към Градска художествена галерия – Пловдив в Стария град. Те ще могат да се видят до 3 януари 2020 г., а входът е свободен.

Юрий Калоферов е роден на 18 март 1954 г. в. Пловдив. Завършва Художествената гимназия в...

Прочети още...

ИЗЛОЖБА

ИЗЛОЖБА

„ОБЕКТИВНО”

Валентин Ангелов и Петко Арнаудов

10 декември 2019 – 8 януари 2020

„Обективно“ е озаглавена изложбата от живопис, обекти и рисунки на познатия творчески тандем Валентин Ангелов и Петко Арнаудов, които галерия „Ракурси“ събира за десети път.

В изложбата художниците пресъздават предмети от техните ателиета, събирани с години и свързани със спомени и романтични преживявания. Те ни въвеждат в техния фантастичен, леко носталгичен и пропит с тънко чувство за хумор свят. Предмети и натюрморти...

Прочети още...

„България през стъклото на времето“ в Музея на Рим в Трастевере

„България през стъклото на времето“ в Музея на Рим в Трастевере

Интерактивна изложба на фондация “Ценности“ по случай 140-годишнината от дипломатическите отношения между България и ИталияБългария от 20-те и 30-те години на миналия век и връзката с Италия от онова време са в центъра на изложбата „България през стъклото на времето“, която гостува на Музея на Рим в Трастевере от 12 декември до 12 януари 2020 г.

След изключителния успех в Националната художествена галерия „Квадрат 500“ в София, римското издание е в чест на 140-години от установяването на...

Прочети още...

България

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

CAPA: Над 15 млн. дка са засетите есенници

CAPA: Над 15 млн. дка са засетите есенници

Заедно с пролетниците общо ниви със зърно ще достигнат 27,1 млн. дка

Засетите площи с пшеница тази есен ще бъдат като миналогодишните и ще на...

Прочети още:

Loading...