Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт19062018

Брой 119, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68417 BGN1 GBP = 2.23128 BGN1 CHF = 1.69277 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Аня Пенчева празнува 60-и юбилей

Аня Пенчева празнува 60-и юбилей

Аня Пенчева празнува 60-и юбилей

На 12 сеп­тем­ври една от най-обичаните и красиви бъл­гар­ски акт­риси, приз­ната и за секс­сим­вол, Аня Пен­чева, праз­нува 60-ия си рож­ден ден.

Прек­рас­ната дама радва почитателите си вече няколко десетилетия, както на теат­рал­ната сцена, така и от големия, и мал­кия екран.

Красивата акт­риса е родом от Смолян. След като завър­шва гим­назия, се премес­тва в София, където завър­шва ВИТИЗ в класа на проф. Сашо Стоянов през 1980 г. Там тя се запоз­нава с акт­рисата Ваня Цвет­кова, с която са близки приятелки и до днес.

Пър­вата си работа получава в Младеж­кия театър, а през 1987 г. влиза и в трупата на Народ­ния театър „Иван Вазов“, където продъл­жава да играе и до днес. Аня е една от звез­дите на театъра и играе в множес­тво успешни спек­такли като „Веса Желез­нова“, „Черна комедия“, „Мак­бет“ и „На четири уши“.

Дебют­ната си роля в киното Пен­чева играе във филма „Тай­фуни с нежни имена“, където си пар­т­нира с големия Коста Цонев. По същото време се появява за пръв път и на мал­кия екран в сериала „Адап­тация“.

През годините Аня остава една от най-любимите акт­риси в Бъл­гария и учас­тва в множес­тво продук­ции, филми и сериали. Сред тях са: „Почти любовна история“, „Хан Аспарух“, „Есенно слънце“, „Пътят на музикан­тите“, „Време раз­делно“, „Хотел Бъл­гария“, „Време за жени“, „Секс, лъжи и ТВ: 8 дни в сед­мицата“ и най-новият филм „Извън пътя“, където си пар­т­нира с Деян Дон­ков. Днес тя продъл­жава да бъде все така невероятна и жен­с­т­вена.

България

Икономика

Спорт

Свят

ЕС ще нарича Македония БРЮМ до ратифицирането на споразумението

ЕС ще продължи да нарича Македония с досегаш­ното наименование “Бивша югос­лав­ска репуб­лика Македония“ (БРЮМ) до окон­чател­ната ратификация на …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Сушата в Силистренско смъква добивите от пшеница и ечемик

Сушата в Силис­т­рен­ско смъква добивите от пшеница и ечемик

Среден добив от 530 килог­рама за пшеницата и 500 килог­рама за ечемика, чиято жътва започна, прог­нозират специалис­тите в Силис­т­рен­ско заради …

Прочети още:

Loading...