Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон20082018

Брой 163, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.717 BGN1 GBP = 2.18346 BGN1 CHF = 1.72502 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „Опера в парка” и за най-малките

„Опера в парка” и за най-малките

„Опера в парка” и за най-малките

От 15 юни до 15 юли пар­кът на Воен­ната академия става домакин на фес­тивала „Опера в парка“, който се организира от Софийс­ката опера и балет.

Фес­тивалът „Опера в парка” ще пред­с­тави оперите „Лакме“, „Пепеляшка“ и „Любовен елик­сир“, балет­ните спек­такли „Дамата с Камелиите“, „Жизел“ и „Зорба Гър­кът“. Сериозно внимание е обър­нато и на пос­танов­ките и за най-малките, тъй като трябва да отг­леж­даме и пуб­лика”, комен­тира акад. Пламен Кар­талов. „Изненадата тази година е премиерата на дет­с­ката опера „История с патоци, мечо и лиса“, дело на режисьора Юлия Кръс­тева, носител на наг­радата „Злат­ното перо“ на Съюза на бъл­гар­с­ките ком­позитори“, заяви дирек­торът на операта. пред­с­тав­лението е под­ходящо за деца на въз­раст между 2 и 10 години. В него се раз­казва история с животни и отношенията помежду им. Интересен факт е, че в операта учас­т­ват и 8 деца на въз­раст от 4 до 9 години. Музиката е на извес­т­ния бъл­гар­ски ком­позитор проф. Георги Кос­тов, който е носител на орден „Стара планина, а тек­с­тът е съз­даден по стиховете на Огнян Гер­джиков от книж­ката „История с патоци, Мечо и Лиса, история дето съв­сем ще ви слиса“. за първи път във феста „Опера в парка“ ще вземе учас­тие и Музикал­ният театър.

България

Икономика

Спорт

Треньорът на Кариана нахлу на терена и удари рефер

Треньорът на Кариана нахлу на терена и удари рефер

Нервите на Атанас Джамбазки не издържаха, полицаи го изведоха от стадиона

Нер­вите на старши треньора на Кариана (Ерден) Атанас Джам­базки не и…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Фермери: МЗХ и ДФЗ да звънят от един национален номер на стопаните

Фер­мери: МЗХ и ДФЗ да звънят от един национален номер на стопаните

Да има единен национален телефон, от който инс­титуциите да се свър­з­ват с земедел­с­ките производители,предлагат топани. Причината е стар­тиране…

Прочети още:

Loading...