Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон20082018

Брой 163, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.717 BGN1 GBP = 2.18346 BGN1 CHF = 1.72502 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Соня Йончева се подготвя за роля № 50 в кариерата си

Соня Йончева се подготвя за роля № 50 в кариерата си

Соня Йончева се подготвя за роля № 50 в кариерата си

Певицата триумфира на сцената на „Ла Скала” – Милано в операта „Пиратът” на Белини

В афиша на Зал­ц­бур­г­с­кия фес­тивал, който продъл­жава до 30 август, ще вземе учас­тие бъл­гар­с­ката оперна прима Соня Йон­чева. Тя се включва в една от новите продук­ции, които се пред­с­тавят на авторитет­ния оперен форум — „Коронацията на Попея“ от Клаудио Мон­теверди. Режисьор на спек­такъла е Ян Лоуърс, а диригент ще бъде Уилям Кристи. На 12, 15, 18, 20, 22 и 28 август изкушените от бароковия репер­тоар ще трябва да посетят „Къщата на Моцарт в Зал­ц­бург“ — извес­тна сред посетителите като „Мал­кия Фес­т­ш­пил­хаус“.

Това е своеоб­разно зав­ръщане на Соня Йон­чева, която дебютира през миналата година в Зал­ц­бур­г­с­кия фес­тивал с арии от Хен­дел, Пър­сел и Рамо.

През юни изявеното соп­рано дебютира в ролята на Имо­джене от операта „Пиратът“ от Вин­ченцо Белини на сцената на „Ла Скала“ — Милано. Спек­такълът, дирижиран от Рикардо Фрица, се превърна в поред­ния триумф за Йон­чева, която пое отговор­ността да се превъп­лъти в образа, изиг­ран за пос­леден път на тази сцена през 1958 г. от Мария Калас.

Сега бъл­гар­с­ката оперна прима ще пее отново в прочутия оперен театър. На 18 сеп­тем­ври тя ще изнесе рецитал с италиан­ски репер­тоар — Леон­кавало, Тости, Каталани, Пучини, Верди. Клавир­ният съп­ровод е на грузин­ката Мзия Бах­туридзе.

Нас­коро Соня Йон­чева раз­кри, че се под­готвя за 50-тата си роля. През октом­ври тя ще дебютира в образа на Медея от едноимен­ното оперно произ­ведение на Луи­джи Керубини, написано през 1797 г. Твор­бата ще бъде пос­тавена на сцената на Щат­сопер „Унтер ден Лин­ден” в Бер­лин с диригент маес­тро Даниел Барен­бойм. В ролята на Язон ще влезе американ­с­кият тенор Чарлз Кас­т­роново, с когото Йон­чева си е пар­т­нирала в опери като „Фауст“ от Шарл Гуно, „Бохеми“ от Джакомо Пучини.

България

Икономика

Спорт

Треньорът на Кариана нахлу на терена и удари рефер

Треньорът на Кариана нахлу на терена и удари рефер

Нервите на Атанас Джамбазки не издържаха, полицаи го изведоха от стадиона

Нер­вите на старши треньора на Кариана (Ерден) Атанас Джам­базки не и…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Фермери: МЗХ и ДФЗ да звънят от един национален номер на стопаните

Фер­мери: МЗХ и ДФЗ да звънят от един национален номер на стопаните

Да има единен национален телефон, от който инс­титуциите да се свър­з­ват с земедел­с­ките производители,предлагат топани. Причината е стар­тиране…

Прочети още:

Loading...