Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря19062019

Брой 115, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74831 BGN ↑ 1 GBP = 2.18766 BGN ↓ 1 CHF = 1.75018 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Ивайло Мирчев с изложба в Бургас

Ивайло Мирчев с изложба в Бургас

Ивайло Мирчев с изложба в Бургас

Известният художник проф. Ивайло Мирчев гостува с живописна изложба в бургаската галерия “Пролет“. Експозицията е под наслов “Упражнение по живопис“ - посветена двама изтъкнати български творци, които загубихме наскоро - проф. Светлин Русев и Стоян Цанев.

„Творческите ми търсения са продължение на всичко онова, което правя в последните години”, добави проф. Мирчев. Авторът експериментира с цвета, тоналната температура, текстурата на картинното поле, мащаба, формата и съдържанието. За него е изключително важен диалогът с публиката, посредством живописта. Това е петата изложба на проф. Ивайло Мирчев в галерия “Пролет“, която, по думите му, е „едно много одухотворено пространство, в което се показва сериозно българско изкуство. Благодаря на галерията за доверието, гостоприемството и че ми предоставя възможността да се срещна с една просветена и доброжелателна публика в последните години Бургас се е превърнал, в едно истинско културно средище, особено след разкриването на филиал на Националната художествена академия в града.

Проф Мирчев през 1981 г. завършва Художествената академия в класа на проф. Светлин Русев. Негови самостоятелни изложби са представяни в Германия, Холандия, Швейцария, Австрия.

България

Икономика

Панели падат от Северната скоростна тангента на София,за която бяха похарчени 180 млн. лева

Панели падат от Северната скоростна тангента на София,за която бяха похарчени 180 млн. лева

Паднали панели и пропадания има на Северната скоростна тангента на София, която беше пусната в експлоатация преди три години. За това сигнал...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие