Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон23092019

Брой 183, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76726 BGN ↓ 1 GBP = 2.20412 BGN ↓ 1 CHF = 1.78289 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Ивайло Мирчев с изложба в Бургас

Ивайло Мирчев с изложба в Бургас

Ивайло Мирчев с изложба в Бургас

Известният художник проф. Ивайло Мирчев гостува с живописна изложба в бургаската галерия “Пролет“. Експозицията е под наслов “Упражнение по живопис“ - посветена двама изтъкнати български творци, които загубихме наскоро - проф. Светлин Русев и Стоян Цанев.

„Творческите ми търсения са продължение на всичко онова, което правя в последните години”, добави проф. Мирчев. Авторът експериментира с цвета, тоналната температура, текстурата на картинното поле, мащаба, формата и съдържанието. За него е изключително важен диалогът с публиката, посредством живописта. Това е петата изложба на проф. Ивайло Мирчев в галерия “Пролет“, която, по думите му, е „едно много одухотворено пространство, в което се показва сериозно българско изкуство. Благодаря на галерията за доверието, гостоприемството и че ми предоставя възможността да се срещна с една просветена и доброжелателна публика в последните години Бургас се е превърнал, в едно истинско културно средище, особено след разкриването на филиал на Националната художествена академия в града.

Проф Мирчев през 1981 г. завършва Художествената академия в класа на проф. Светлин Русев. Негови самостоятелни изложби са представяни в Германия, Холандия, Швейцария, Австрия.

България

Спорт

Феновете на Реал бесни, искат “главата“ на Зидан

Реал (Мадрид) изигра поредния си слаб мач от началото на сезона, след като буквално бе отнесен от ПСЖ с 3:0 в Шампионската лига, като до...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие