Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед31052020

Брой 99, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77544 BGN ↓ 1 GBP = 2.17973 BGN ↓ 1 CHF = 1.83079 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) 33-тото издание на Киномания започва след броени дни

33-тото издание на Киномания започва след броени дни

33-тото издание на Киномания започва след броени дни

От 14-и до 28-и ноември в няколко столични кина ще бъдат прожектирани филмите, селектирани за тазгодишното издание. 56 заглавия – класически и най-нови филми, са селектирани за Киномания. Във фоайетата на НДК вече започна едно от най-големите художествени изложения – деветото издание на триеналето на сценичния плакат.

Най-новият филм на Мариус Куркински „Засуканият свят“ ще открие Киномания на 14-и ноември в зала 1 на НДК от 19.00 ч. Ивайловград, Долно Луково, Мандрица и Свирачи са магическите места в Родопите, които показва тази лента. Родопският край и нравите там са акцентът в сборника „Диви разкази” на писателя Николай Хайтов, по чийто текст е заснет и филмът на Мариус Куркински.

Технически екип от Университета по изкуствата в Токио пристига специално за вечерта на Теодор Ушев „Нарисувай ми тъга“, на 17-и ноември в зала 1 на НДК. Петимата японци ще предоставят специален софтуер, който ще бъде използван в първата част на вечерта, при изпълнение на анимационния кино-концерт по „Четирите годишни времена” на Вивалди.

Прожекцията на „Котка в стената“ ще бъде на 27-ми ноември в кино „Люмиер Лидл”.Филмът бе отличен и с Награда за дебют на фестивала „Златна роза” тази година във Варна, а преди това бе в конкурсните програми на фестивалите в Локарно и Сараево.

Сюжетът се завърта около българско семейство във Великобритания, което влиза в остър конфликт с живеещите на социални помощи свои съседи заради една изоставена котка.

Киномания ще представи тази година и някои от най-великите класически филми, произведени от най-голямата руска, а преди това съветска кинокомпания „Мосфилм”.

Тази година ще имаме награда „Киноман“ на годината. Става дума за Георги Ангелов, който всъщност е кръстникът на Киномания. Днешните киномани имат един хубав пример – има нещо, към което да се стремят и да гонят.

България

Икономика

Спорт

Павел Върба се оправдава след загуба на Лудогорец

Наставникът на Лудогорец Павел Върба изрази мнението си, че отборът на „орлите” има нужда от още време, за да намери точния си ритъм. Това с...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Според регистъра, който се води от Агенцията за безопасност на храните, около 680-700 обекта са регистрирани като хлебопроизводители. Според...

Прочети още:

Loading...