Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт28012020

Брой 271, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.774 BGN ↑ 1 GBP = 2.31849 BGN ↓ 1 CHF = 1.82976 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Балет “Арабеск“ представя приказката “Лешникотрошачката“

Балет “Арабеск“ представя приказката “Лешникотрошачката“

Балет “Арабеск“ представя приказката “Лешникотрошачката“

Спектакълът е великолепен подарък в навечерието на Коледа

Спектакълът “Лешникотрошачката“ е създаден по прочутата приказка на Е.Т.А.Хофман и вълшебната музика на П. И.Чайковски. „Пепеляшка” ще ви очарова в Оперетата днес и на 8 декември. Хореограф на спектакъла е Боряна Сечанова, дългогодишен ръководител на Балет “Арабеск“, която заедно със сценографа Борис Стойнов, художника Цветанка Петкова-Стойнова и танцьорите на Балет “Арабеск“ създава празнично, приказно и фантасмагорично зрелище за малки и големи. Спектакълът е фееричен, в него не липсват любимите герои от приказката на Хофман:- мишките, играчките, които оживяват, самият принц Лешникотрошачът.

В ролята на Мари ще видим Виктория Петрова, на принца - Валери Миленков, Фриц - Филип Миланов. В магьосника Дроселмайер се превръща Асен Наков, а в една неочаквана роля, на принцеса Мишонка - Константина Ханджиева. Малките блестящи снежинки, които танцуват, предвождани от Снежната кралица - Петя Колева, са от танцово студио Stream dance.

Руският композитор Чайковски написва балета «Лешникотрошачката» през 1891-1892 г.Премиерата е била на 18 декември 1892 г. заедно с премиерата на операта на Чайковски “Iolanta“ в Мариинския театър на Санкт Петербург..

България

Спорт

Свят

Земеделие