Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря22012020

Брой 267, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75963 BGN ↓ 1 GBP = 2.30016 BGN ↑ 1 CHF = 1.82056 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Честваме Деня на тангото на 11 декември

Честваме Деня на тангото на 11 декември

Честваме Деня на тангото на 11 декември

След успеха на френското издание на Деня на тангото през 2018, организаторите продължават инициативата да посвещават отбелязването на празника.

Прожекторите сега се насочват към Германия, дала на тангото неговия най-важен инструмент, музикалната му душа – бандонеона. Изобретен е през 19-и век от Хайнрих Банд за църковна и популярна музика. Пренесен от германски емигранти, бандонеонът достига до Буенос Айрес, където става инструмент на аржентинското танго.

В солов концерт днес германският бандонеонист Михаел Долак ще сподели своята любов към бандонеона. Ще разкаже историята му чрез едно музикално пътешествие от Рудните планини в Германия до бреговете на Рио де ла Плата в Латинска Америка. Ще звучат класическа музика, традиционни германски мелодии, много танго, включително композиции на Карлос Гардел и Астор Пиацола.

Михаел Долак е сред най-успешните и талантливи бандонеонисти в Германия днес. През 2004 г. съосновава една от най-известните европейски танго формации, “Cuarteto Rotterdam”, с която регулярно обикаля Европа, свирейки на концерти, милонги и танго фестивали. За германския дух на Деня на тангото ще допринесе и мястото - залата на Гьоте-институт на ул.”Будапеща”1.

България

Икономика

Спорт

Напрежение на тренировката на Тотнъм

Тренировката на Тотнъм в понеделник е била белязана от скандал. “Дейли Мейл“ твърди, че на заниманието са прехвърчали искри между мениджъра ...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие