Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед05042020

Брой 65, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79335 BGN ↑ 1 GBP = 2.22917 BGN ↑ 1 CHF = 1.85369 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) 21-ви международен маскараден фестивал “Кукерландия“

21-ви международен маскараден фестивал “Кукерландия“

21-ви международен маскараден фестивал “Кукерландия“

Повече от 50 кукерски групи от страната са заявили участие в 21-вия международен маскараден фестивал “Кукерландия“, който ще се състои в Ямбол и Тунджа от 27 февруари до 1 март.

Участие са заявили и маскарадни групи от побратимените: област Руза - в Русия, и турския град Къркларели, както и от Гърция.

Международната проява се открива с изпълнения на Държавния ансамбъл за народни песни и танци “Филип Кутев“. Във фокуса на тридневната програма е парадът на маскираните - състезателно дефиле на групи от страната, както и на формации от чужбина.

Ще бъдат обявени резултатите от традиционния международен фотоконкурс “Кукерландия“. С отличените творби ще се подреди изложба в художествената галерия “Жорж Папазов“.

Ще оживият народните традиции на Сирни Заговезни, разнообразни изложби, базар на занаятите и на балканската кухня, работилници за сувенири и украшения, зона за детски забавления, снимки и графити, както и ново попълнение на Алеята на гигантските кукерски маски.

България

Икономика

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

В България 60% от нетната заплата на работниците в засегнатите от кризата компании трябва да се поеме от държавата (например от Агенцията по...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Австрия, Чехия, Словения и Словакия обявиха маските за задължителни

Австрия и няколко съседни страни вече налагат носенето на маски в магазините или на обществените места и се смятат, образно казано, за пионе...

Прочети още:

Loading...

Земеделие