Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон20082018

Брой 163, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.717 BGN1 GBP = 2.18346 BGN1 CHF = 1.72502 BGN
Back Вие сте тук:Начало Начална

Путин и Меркел отново призовават да не се политизира “Северен поток”

На пос­лед­ната си среща в събота в гер­ман­с­кия град Мезеберг рус­кият президент Путин и кан­ц­лерата Мер­кел са се съг­ласили, че политизирането на темата за новия газоп­ровод “Северен поток“ 2 е неп­равилно. Двамата изтък­наха изк­лючително тър­гов­с­кия харак­тер и кон­курен­т­ното преимущес­тво на този проект. Мер­кел се пос­тара да раз­сее без­покойс­т­вата, че новият газоп­ровод ще е в ущърб на Украйна, като каза, че тази страна трябва да остане дос­тав­чик на руски газ за Европа и след раз­ширяването на “Северен поток”. Неговото строител­с­тво започна преди 4 месеца.

43 достигнаха жертвите на моста в Генуа

Спасително-издирвателната операция за изчез­налите след рух­ването на моста “Моранди“ крайиталиан­с­кия град Генуа прик­лючи, след като труповете на 3-членното семейс­тво бяха извадени от автомобила, в който бяха затис­нати. Така официално броят на жер­т­вите стана 43, предаде ДПА.

Деветима пос­т­радали остават в бол­ница, като 4-ма от тях са в критично със­тояние. От спасител­ния отряд не очак­ват да намерят още загинали, но имат за задача да обезопасят терена с руините и да помог­нат на след­с­т­вието да…

Прочети още…

6 млрд. евро са агрозагубите на ЕС от санкциите

6 млрд. евро агрозагубите на ЕС от санкциите

Износът на селскостопански стоки за Русия е намалял наполовина - от 11,8 млрд. евро през 2013 г. на 6 млрд. евро през 2017 г.

Четири години, след като Русия наложи ембарго върху сдел­ките с храни от страните, които пред­п­риеха сан­к­ции срещу Мос­ква заради обединението й с Крим и пред­полагаемата намеса във воен­ния кон­ф­ликт в Украйна, аграрна Европа е загубила 6 млрд. евро. Дан­ните на Европейс­ката комисия показ­ват, че износът на сел­с­кос­топан­ски хранителни продукти за Русия е намалял наполовина — от 11,8 млрд. евро през 2013 г. на…

Прочети още…

Нинова: Държавата да обезщети измамените шофьори

БСП настоява за фонд, който да подпомогне над 200 000, „изгорели” с фалиралата ЗК „Олимпик”

Дър­жавата може и е длъжна да помогне на измамените клиенти на зас­т­раховател­ната ком­пания „Олим­пик”. Това заяви лидерът на социалис­тите Кор­нелия Нинова, предаде Нова тв.

БСП нас­тояват за извън­редно заседание на пар­ламента в началото на новата сед­мица.

Ние смятаме, че дър­жавата има механизъм, а това е бъл­гар­с­кият гаран­ционен фонд и бъл­гар­с­кият фонд за обез­щетения”, заяви Кор­нелия Нинова.

От…

Прочети още…

Отборът на Дочев елиминира Щутгарт

Воденият от бъл­гар­с­кия нас­тав­ник Павел Дочев Ханза (Рощок) под­несе голямата сен­зация в пър­вия кръг за Купата на Гер­мания, като елиминира Щут­гарт. Третодивизион­ният тим се наложи с 2:0 над “швабите”, които в края на миналия сезон оставиха много добри впечат­ления в Бун­дес­лигата. Ханза поведе още в 8-ата минута с гол на Себио Соку, а после удържа натиска на гос­тите след почив­ката.

Така се стигна до 84-тата минута и попадението на Мир­нес Пепич за 2:0.

“Mного съм щас­т­лив…

Прочети още…

България

Икономика

Култура

Историята на мулан оживява на голям екран

Историята на мулан оживява на голям екран

Дисни показа за пръв път как ще изг­лежда “живата“ Мулан в игрален филм, чиито снимки запоз­наха в понедел­ник. Студиото прави римейк на популя…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Треньорът на Кариана нахлу на терена и удари рефер

Треньорът на Кариана нахлу на терена и удари рефер

Нервите на Атанас Джамбазки не издържаха, полицаи го изведоха от стадиона

Нер­вите на старши треньора на Кариана (Ерден) Атанас Джам­базки не и…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Фермери: МЗХ и ДФЗ да звънят от един национален номер на стопаните

Фер­мери: МЗХ и ДФЗ да звънят от един национален номер на стопаните

Да има единен национален телефон, от който инс­титуциите да се свър­з­ват с земедел­с­ките производители,предлагат топани. Причината е стар­тиране…

Прочети още:

Loading...