Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет03042020

Брой 64, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79335 BGN ↑ 1 GBP = 2.22917 BGN ↑ 1 CHF = 1.85369 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Начална От „Герена” се отказаха от заплатите си, заради кризата в клуба

От „Герена” се отказаха от заплатите си, заради кризата в клуба

Футболистите на Левски сами предложили да не получават премии

Футболисти, треньори и директори на Левски направиха нещо невиждано за българския футбол. Оказа се, че Петър Хубчев и помощниците му са се отказали от заплатите си, за да облекчат тежкото финансово състояние на клуба. Това разкри изпълнителният директор на „сините” Павел Колев, който е сторил същото. Без заплати ще работят и останалите служители на „Герена”, докато обстановката не се нормализира. Футболистите пък играят без премии от ноември, когато вече се е знаело, че „сините” могат да имат финансови затруднения, а предложението за това е дошло от самите тях.

“Изказването на президента на Славия Венцеслав Стефанов е нелепо да го коментираме. То е типично за него. Не смятам да му отговарям. Не е разкрил нищо от кухнята на клуба, защото няма нищо вярно. Ако някой се направи, че не е чул или не е разбрал това, което ще кажа, той е кръгъл идиот или цели нещо друго. Ще го кажа - нито една стотинка от даренията няма да отиде за плащане на заплати, а само по сметката на НАП. Единствената причина, поради която не публикуваме имената на всеки отделен дарител, са изискванията на закона за личните данни. Хората не трябва да имат съмнение. Очевидно това се цели. Очевидно това, което се случи в събота, доведе и до активизацията на определени лица, които обичат да шестват в медиите. На първо място моята заплата не е цитираната от Венцеслав Стефанов (б. р 22-23 хиляди лева), а поне три пъти по-малка. И второ, още януари съм се отказал от нея. Това е морален акт. Докато всички треньори и служители не си получат заплатите, аз нямам морално право да я взимам. Не съм единствен. И други хора са го направили. Треньорите се отказаха от заплатите. Футболистите не получават премии от ноември. Те дойдоха при мен и доброволно го направиха, когато се разбра, че можем да имаме проблеми”, разкри изпълнителният директор на Левски.

„Прочетох някъде, че Спиърингс взима 30 000 евро? Това са глупости. Не сме подписвали с Ивайло Петков договори за такава сума. Ясно е какво се цели: че Левски е разполагал с неоправдано много пари и са харчени некомпетентно. Тази дезинформация цели абсолютно съзнателно да откаже хората да помагат, но те продължават да го правят. Най-скъпо платеният футболист е подписал с клуба много преди нас. Няма да кажа кой е той, но новите дори не се доближават до него“, разясни още Павел Колев.

Шефът от „Герена” обяви името на най-големия дарител на „сините”, както и сумата, която е превел на клуба. Това е Александър Ангелов, който е дал 140 000 лева. Припомняме, че той бе един от тримата собственици на Левски, заедно с Иво Тонев и Николай Иванов, преди да прехвърлят акциите на Спас Русев.

България

Икономика

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

В България 60% от нетната заплата на работниците в засегнатите от кризата компании трябва да се поеме от държавата (например от Агенцията по...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Австрия, Чехия, Словения и Словакия обявиха маските за задължителни

Австрия и няколко съседни страни вече налагат носенето на маски в магазините или на обществените места и се смятат, образно казано, за пионе...

Прочети още:

Loading...

Земеделие