Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон20082018

Брой 163, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.717 BGN1 GBP = 2.18346 BGN1 CHF = 1.72502 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Гришо прегази Куери и вече е на четвъртфинал

Гришо прегази Куери и вече е на четвъртфинал

Гришо прегази Куери и вече е на четвъртфинал

Димитров победи американския тенисист за по-малко от час и половина

Григор Димит­ров се класира за третия кръг на тур­нира в Шан­хай, след като се наложи над американеца Сам Куери с 6:3, 7:6 (3). Срещата продължи един час и 22 минути. Гришо имаше над­мощие в пър­вия сет, който се реши благодарение на един пробив и завърши за 34 минути. Втората част беше изк­лючително оспор­вана и мина през бърза раз­мяна на пробиви в началото, но в крайна сметка се стигна до тайб­рек, който бъл­гаринът спечели.

На чет­вър­т­финалите Григор Димит­ров и всич­ките му фенове чакат нов сблъсък с Рафаел Надал, който победи хас­ков­лията преди сед­мица на полуфинала в Пекин.

Пър­вата ни ракета е все по-близо до дебютно учас­тие на финал­ния тур­нир на ATP в Лон­дон през ноем­ври. С победата си над Сам Куери Димит­ров за първи път в кариерата си се класира на 1/4-финалите в това със­тезание и събра 3455 точки във вир­туал­ната класация за ATP Race. Финал в Шан­хай ще гаран­тира на 100% на Григор учас­тие на прес­тиж­ната над­п­ревара в анг­лийс­ката столица още след края на тази сед­мица.

Трябва да се отбележи, че в Шан­хай Димит­ров записа победа срещу пряк кон­курент за място в осмицата в Лон­дон, тъй като Куери е сред кан­дидатите за учас­тие във финал­ния тур­нир.

За финал­ния тур­нир на ATP към днешна дата са се класирали официално трима души — Рафаел Надал, Роджър Федерер и Алек­сан­дър Зверев. Димит­ров е пети в класацията, но би могъл да изп­ревари след края на тур­нира чет­вър­тия Тийм, който вече отпадна от над­п­реварата в Шан­хай.

В същото време, Димит­ров отново се върна на рекор­д­ното в кариерата си осмо място в ран­г­лис­тата на ATP, все още само във вир­туал­ната й вер­сия, но хас­ков­лията няма как да бъде изп­реварен от друг тенисист. Нещо повече, към момента Димит­ров (3590 точки) вече е само на 175 точки зад сед­мия в класацията Новак Джокович и при успех на 1/4-финалите ще събере 3770 точки и ще измести сър­бина, за когото сезонът отдавна прик­лючи. Ако това стане факт, Григор ще регис­т­рира и ново рекор­дно пос­тижение в кариерата си.

Григор има теоретичен шанс дори за 4-ото място в светов­ната ран­г­листа след края на тур­нира при изпъл­нението на определени условия. За целта Димит­ров трябва да спечели тур­нира (ще събере 4410 точки, ако го стори), а Марин Чилич да запише най-много още една победа до края на над­п­реварата. От със­тезанието отпадна светов­ният №4 Алек­сан­дър Зверев, който е с 4400 точки към момента. Пос­тавеният под №3 Зверев отс­тъпи с 6:3, 6:7 (5), 4:6 пред пос­тавения под №16 аржен­тинец Хуан Мар­тин Дел Потро.

България

Икономика

Култура

Историята на мулан оживява на голям екран

Историята на мулан оживява на голям екран

Дисни показа за пръв път как ще изг­лежда “живата“ Мулан в игрален филм, чиито снимки запоз­наха в понедел­ник. Студиото прави римейк на популя…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Фермери: МЗХ и ДФЗ да звънят от един национален номер на стопаните

Фер­мери: МЗХ и ДФЗ да звънят от един национален номер на стопаните

Да има единен национален телефон, от който инс­титуциите да се свър­з­ват с земедел­с­ките производители,предлагат топани. Причината е стар­тиране…

Прочети още:

Loading...