Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт22052018

Брой 100, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.66326 BGN1 GBP = 2.23166 BGN1 CHF = 1.66411 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Фернандо Каранга заработи над 30 000 лева на „Армията

Фернандо Каранга заработи над 30 000 лева на „Армията

Фернандо Каранга заработи над 30 000 лева на „Армията

Бразилецът раздаде повече от 300 автографа

Бразил­с­ката звезда на ЦСКА Фер­нандо Каранга предиз­вика фурор на стадион „Бъл­гар­ска армия“ преди победата с 5:1 над Верея. Гол­майс­торът на „чер­вените“ раз­даде над 300 автог­рафа на малки деца, а работи и на сер­гията, на която се продаваха фланелки за 70-годишния юбилей на клуба и билети за мача с Лудогорец на 5 май. С работата си като продавач Каранга заработи на ЦСКА над 30 000 лева.

В събота гола­джията отп­раз­нува 27-ия си рож­ден ден. Фенове го обсипаха Каранга с клубни артикули и му изпяха поз­д­равителна песен. Най-развълнувани от дей­ността на бразилеца преди мача с Верея бяха децата. Те под­с­качаха от радост, след като той се раз­пис­ваше на специално изработените негови кар­тички с над­пис: “Аз ще се боря за ЦСКА док­рай! А вие?“.

По-късно стана ясно, че „чер­веният” клуб ще пред­с­тави фотоал­бума „70 години ЦСКА“ днес от 11 часа на стадион „Бъл­гар­ска армия“. Лук­соз­ното 360-странично издание е пър­вото съб­рало с уникални фотоси, тек­с­тове и илюс­т­рирани статис­тики най-великите мигове, лич­ности и пос­тижения в летописа на „чер­вените“ — както във фут­бола, така и в останалите 31 спорта, раз­вивани в клуба.

Една от леген­дите на ЦСКА Красимир Безин­ски се завърна в клуба. Новата роля на сър­цатия бранител е помощник-треньор към пър­вия отбор на “чер­вените“. Той ще бъде част от щаба на Стамен Бел­чев, който включва още Стефан Генов и Даниел Моралес, съоб­щават “армей­ците“ на официал­ния си сайт.

Красимир Безин­ски е роден на 29 юни 1961 година. Той има записани 245 мача в “А“ група с чер­вения екип между 1981 и 1989 и през сезон 19921993. В европейс­ките клубни тур­нири с ЦСКА има 31 мача и 1 гол. Част е от митич­ния тим, който дос­тига до полуфинал за Купата на европейс­ките шам­пиони през 1982. През 1989 учас­тва в кам­панията на „армей­ците”, която води до полуфинал за Купата на носителите на купи. Красимир Безин­ски е един­с­т­веният със­тезател, който има изиг­рани два полуфинала в Европа с екипа на „армей­ците”. Във визит­ката си има още пет титли на Бъл­гария с ЦСКА, както и шест Купи на Бъл­гария. Леген­дар­ният бранител изиг­рава и 25 мача за национал­ния отбор на Бъл­гария.

България

Заменят пластмасовите чаши в детските градини с метални

Заменят плас­т­масовите чаши в дет­с­ките градини с метални

Да се заменят плас­т­масовите чаши за еднок­ратна упот­реба в дет­с­ките градини с метални, пред­лагат от Общес­т­вения цен­тър за околна среда и усто…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Омбудсманът видя картел на розопреработвателите

Омбуд­с­манът видя кар­тел на розоп­реработ­вателите

Омбуд­с­манът Мая Манолова ще сезира КЗК за кар­тел на розоп­реработ­вателите, Това обяви тя в Кар­лов­ско при среща с розоп­роиз­водители. По думите…

Прочети още:

Loading...

Култура

Софийската филхармония открива „Софийски музикални седмици“

Софийс­ката фил­хар­мония отк­рива „Софийски музикални сед­мици“

Солисти са Минчо Минчев и Лиляна Кехайова

С прог­рама от славян­ски ком­позитори Софийс­ката фил­хар­мония под дириген­т­с­т­вото на маес­тро Марк Кадин…

Прочети още:

Loading...

Свят

Реджеп Ердоган търси подкрепа от турската диаспора в чужбина

Реджеп Ердоган търси под­к­репа от тур­с­ката диас­пора в чуж­бина

Президентът призова сънародниците си емигранти да гласуват за него

Тур­с­кият президент Реджеп Ердоган произ­несе предиз­борна реч пред хиляди ту…

Прочети още:

Loading...

Земеделие