Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон16072018

Брой 139, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67983 BGN1 GBP = 2.21028 BGN1 CHF = 1.67108 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Григор Димитров: На червени кортове всичко е възможно

Григор Димитров: На червени кортове всичко е възможно

Григор Димитров: На червени кортове всичко е възможно

На клей най-много обичам да приплъзвам, а най-лошото е, че маратонките се цапат много, разкри най-добрият български тенисист

Най-добрият бъл­гар­ски тенисист Григор Димит­ров се надява през тази година да има повече успехи на чер­вени кор­тове. Серията от големи тур­нири на клей стар­тира през тази сед­мица с “Мас­търс“ в Монте Карло, където Димит­ров основно живее и тренира. “Това е пър­вият “Мас­търс“ на клей. Рад­вам се, че отново съм у дома. Хубаво е да си вкъщи. Прик­лючих рано в Маями, така че получих въз­мож­ност да се върна, да имам дос­татъчно време да се готвя у дома, на тези кор­тове, на които скоро ще играя“, заяви Димит­ров в интервю за АТР.

“На клей всичко може да се случи. Това е една от нас­тил­ките, на която предим­с­тво имат не само тези, които се движат добре. За мен винаги е било интересно да играя на чер­вено. В крайна сметка съм израс­нал на клея“, допълни той.

Димит­ров, който е пети в светов­ната ран­г­листа, през миналата година записа 4 победи в 9 мача на чер­вено, като отпадна в пър­вия кръг на три от петте тур­нира, в които учас­тва, включително и на “Мас­търса“ в Монте Карло. “Искам да се пред­с­тавя по-добре на клей в срав­нение с предиш­ните години. Това е целта ми. Физически се чув­с­т­вам добре, движа се добре, за съжаление, досега не успявах да спечеля оспор­ваните мачове на чер­вено. Надявам се да го променя. Пър­вите дни са много важни, за да свик­неш с движението на клей, да се пред­пазиш от кон­тузии, да се нас­т­роиш за прип­лъз­ванията… Другите неща са доста еднакви. На чер­вено най-много обичам да прип­лъз­вам, а най-лошото е, че маратон­ките се цапат много“, каза още Димит­ров с усмивка.

Хас­ков­лията е пос­тавен под номер 4 в Монте Карло и стар­тира дирек­тно от втория кръг срещу победителя от мача между Паоло Лоренци (Италия) и квалификанта Пиер-Юг Ербер (Фран­ция).

България

Вежди Рашидов дарява заплатата си за онкоболна млада жена

Вежди Рашидов дарява зап­латата си за онкоболна млада жена

Пред­седателят на пар­ламен­тар­ната комисия по кул­тура Вежди Рашидов съобщи днес, че дарява 3000 лева за лечението на тежко бол­ната Надежда Ого…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Странджа се опълчи на властта

Стран­джа се опълчи на властта

Премиерът Бойко Борисов не посмя да отиде при гневните земеделци, пострадали от опасната болест по животните им

Премиерът Бойко Борисов изпра…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

Защо плаче баба Дора?

Защо плаче баба Дора?

Цял месец държавните чиновници не могат да кажат как опасната болест по овцете и козите е дошла у нас

Защо баба Дора плаче, а хората си скубя…

Прочети още:

Loading...