Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт07072020

Брой 126, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.727 BGN ↓ 1 GBP = 2.16102 BGN ↓ 1 CHF = 1.83784 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Шефът на Славия препоръча Атанас Фурнаджиев за президент на БФС

Шефът на Славия препоръча Атанас Фурнаджиев за президент на БФС

Шефът на Славия препоръча Атанас Фурнаджиев за президент на БФС

Не е задължително начело на Съюза да е футболен човек, смята Венци Стефанов

Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС - Венци Стефанов, даде интервю пред GONG.BG, в което заяви, че на определени личности им се иска да има нов Конгрес, но това няма как да се случи. Стефанов заяви още, че хора като “Любовци и Наско“ веднага са се появили, щом са разбрали за оставката на Борислав Михайлов. Стефанов похвали кандидата за президент на БФС Атанас Фурнаджиев.

“Не е задължително начело на БФС да е футболен човек. Днес на Изпълкома ще се вземе решение, още е рано да даваме прогнози. Мога да определя Наско Фурнаджиев като добър бизнесмен и мениджър. Борислав Михайлов направи доста добри неща през годините. Наско бе плътно до него като вицепрезидент. Надявам се той да успее да вдигне нивото на българския футбол. Разбира се, това може да се случи само с помощта на държавата и клубовете. Защото, ако не му се помага, това няма как да се случи”, заяви Венци Стефанов.

„На определени хора много им се иска да има нов конгрес, но това няма как да се случи. Веднага щом разбраха за оставката на Боби Михайлов, някакви Любовци и Наско се появиха. Досега къде бяха? Гриша Ганчев пък даде оценка, като похвали държавата. Искам ясно да заявя, че разследващите трябва да стигнат докрай. Ако наистина има съдии, които са вършили измами, нека си понесат отговорността. Само, че е нужно да има доказателства. Не само да се хвърлят някакви обвинения в пространството. Защо се говори, че футболисти на Черно море са взимали пари, но всичко спира дотук? Ако наистина са взели пари, нали някой трябва да им ги е дал. Кой е този човек, който раздава пари? Няма лошо да се стимулира даден отбор, но за да победи, а не да полегне. Пагубно е да се дават пари за свирени дузпи и т.н. Едно нещо се надявам да се случи на предстоящия Изпълком - да се вземат добри и привилни решения за развитието на българския футбол”, продължи президентът на Славия.

„Належащо е да започнем да обръщаме повече внимание на подрастващото поколение. Сигурен съм, че Фурнаджиев ще погледне в тази посока. Ще вземе марки и относно кой треньор ще води националния отбор на България. Красимир Балъков каквото можеше да обърка, го направи. Сега се надяваме да се класираме на европейскато първенство чрез Лигата на нациите. Дано се случи, но не съм голям оптимист. Ще ни се падне някой отбор като Румъния или Норвегия и ще ни победи“. Ако заложим на младото поколение и работим здраво с нашите деца, след време нещата ще се обърнат. Но още веднъж казвам, че е нужно да се стигне докрай, за да се изкоренят порочните практики“, категоричен е Венци Стефанов.

В същото време бе обявено неофициално, че в дневния ред на днешния Изпълком на БФС няма точка за обсъждане на дата за извънреден конгрес. Така наследникът на Борислав Михайлов ще бъде избран още днес от членовете на Изпълкома. Уставът на централата гласи: “при подаване на оставка, трайна невъзможност да изпълнява задълженията си или смърт, правомощията на президент се изпълняват от първия вицепрезидент, а при невъзможност или отказ от негова страна - от друг вицепрезидент избран от ИК до провеждането на конгрес”. Първият вицепрезидент Йордан Лечков е кандидат за кмет на Сливен и няма как да бъде обявен за изпълняващ длъжността президент на БФС. Така почти сигурно на поста на Борислав Михайлов ще застане Атанас Фурнаджиев, прогнозират хора близки до бизнесмените в Изпълкома.

“Да, имаме в общата картина за президентския пост. Това не е тайна. Има си устав, който ще следваме”, призна 49-годишният Фурнаджиев пред Sportal.bg.

Очаква се Фурнаджиев да изпълнява длъжността на президент до края на мандата на сегашното управление, който изтича през 2022 година. Той няма да е временен президент, а постоянен. От 10 години е в българския футбол. Започва кариерата си в БФС като председател на Дисциплинарната комисия, а в момента е член на Изпълкома и вицепрезидент на футболната централа. Фурнаджиев бе избран за член на комисията по маркетинг на УЕФА.

България

Икономика

Култура

Свят

Новият френски премиер ще търси решения за кризата в икономиката

55-годишният Жан Кастекс, висш бюрократ и провинциален кмет, е напълно непознат за широката общественост

Новият министър-председател на Франц...

Прочети още:

Loading...

Земеделие