Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет03042020

Брой 64, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79335 BGN ↑ 1 GBP = 2.22917 BGN ↑ 1 CHF = 1.85369 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Едмонт Назарян: Най трудното е да сваляш килограми

Едмонт Назарян: Най трудното е да сваляш килограми

Двукратният олимпийски шампион Армен Назарян и синът му Едмонд, който преди дни грабна златото от европейското първенство по борба в Рим, гостуваха в студиото на “България сутрин“ на Bulgaria ON AIR. “Целта ми беше само да се боря мъжки и докрай, да се боря максимално стегнат. Всяка среща до финала се настройвах и в спора за първото място бях мотивиран, че трябва да стана шампион. Излязох и не му дадох никакъв шанс“, сподели Едмонд, който във финалната среща надделя над руснака Виталий Кабалоев в категория до 55 кг.

Актуалният европейски шампион при мъжете разказа, че като малък баща му го води в залата, но Едмонд предпочитал други спортове. „Лигавих се, не бях сериозен, обичах да играя. После ме остави и си казах “трябва да си изразходвам някъде енергията“. Отидох в залата и започнах да тренирам”, разкри 18-годишният Еди и призна, че през 2018 г. дори е искал да спре за малко с борбата.

По думите му най-трудното нещо е свалянето на килограмите за влизане в категорията. „Сутринта трябва да се мериш и след 2 часа да се бориш, нямаш време за възстановяване”, подчерта Еди и уточни, че има минимален шанс да участва на предстоящата Олимпиада, но се е прицелил в тази през 2024 г.

“Влизаме в сауна, иска повече от мен да стои. Два пъти се хващаме да се борим, той два пъти се контузи. Аз съм 87 кг ,той е 55 кг. С мен недей, хвани се с някой от твоята категория“, сподели с усмивка Армен Назарян.

Пред Едмонд Назарян има възможност да замине да учи в САЩ, но младият шампион не изключва варианта да стане студент по икономика или право у нас.

България

Икономика

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

В България 60% от нетната заплата на работниците в засегнатите от кризата компании трябва да се поеме от държавата (например от Агенцията по...

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Австрия, Чехия, Словения и Словакия обявиха маските за задължителни

Австрия и няколко съседни страни вече налагат носенето на маски в магазините или на обществените места и се смятат, образно казано, за пионе...

Прочети още:

Loading...

Земеделие