Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон16072018

Брой 139, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67983 BGN1 GBP = 2.21028 BGN1 CHF = 1.67108 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Хизбула командва ливанската армия, предупреждава Авигдор Лиерман

Хизбула командва ливанската армия, предупреждава Авигдор Лиерман

Хизбула командва ливанската армия, предупреждава Авигдор Лиерман

САЩ дават 13 млн. долара за главите на двама лидери на групировката

Израел­с­кият минис­тър на отб­раната Авиг­дор Либер­ман заяви в Ерусалим, че шиит­с­ката организация Хиз­була кон­т­ролира ливан­с­ката армия, предаде АП.

“Ливан­с­ката армия се е превър­нала в интег­рална част от Хиз­була под коман­д­ването на Хиз­була“, заяви Либер­ман, без да посочи доказател­с­тво в под­к­репа на твър­дението си.

Хиз­була учас­тва в коалицион­ното правител­с­тво на Ливан, а воен­ното й крило отдавна е смятано за по-мощно от ливан­с­ките сили за сигур­ност.

Израел все повече се без­покои от нарас­т­ващото присъс­т­вие на Хиз­була и други под­к­репяни от Иран сили в съседна Сирия.

Меж­дув­ременно САЩ засилиха натиска върху Хиз­була, пред­лагайки наг­рада от милиони долари за инфор­мации, помагащи за залавянето на двама ръководители на ливан­с­ката шиит­ска групировка.

Дър­жав­ният депар­тамент обяви, че Вашин­г­тон ще плати до 7 млн. долара за инфор­мация, водеща до локализирането, арес­туването или осъж­дането в която и да е страна на Талал Хамия, шеф на операциите на Хиз­була в чуж­бина.

Други 6 млн. долара ще бъдат дадени за главата на Фуад Шукр, висш военен коман­дир на силите на групиров­ката в Южен Ливан. Според Дър­жав­ния депар­тамент Шукр е изиг­рал “ключова роля в неот­дав­наш­ните военни операции на Хиз­була в Сирия“, както и при нападението срещу казар­мата на американ­с­ките мор­ски пехотинци в Бей­рут през 1983 г., при която загинаха 200 души.

Пред жур­налисти коор­динаторът за кон­т­ратероризма в Дър­жав­ния депар­тамент Ней­тан Сейл­с­п­ризова съюз­ниците на САЩ също да обявят Хиз­була за терорис­тична организация и да не правят “пог­реш­ното раз­г­раничаване“ между политическо и военно крило. “Хиз­була е терорис­тична организация от А до Я“, увери Сейлс.

България

Вежди Рашидов дарява заплатата си за онкоболна млада жена

Вежди Рашидов дарява зап­латата си за онкоболна млада жена

Пред­седателят на пар­ламен­тар­ната комисия по кул­тура Вежди Рашидов съобщи днес, че дарява 3000 лева за лечението на тежко бол­ната Надежда Ого…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Странджа се опълчи на властта

Стран­джа се опълчи на властта

Премиерът Бойко Борисов не посмя да отиде при гневните земеделци, пострадали от опасната болест по животните им

Премиерът Бойко Борисов изпра…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Loading...

Земеделие

Защо плаче баба Дора?

Защо плаче баба Дора?

Цял месец държавните чиновници не могат да кажат как опасната болест по овцете и козите е дошла у нас

Защо баба Дора плаче, а хората си скубя…

Прочети още:

Loading...