Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон20082018

Брой 163, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.717 BGN1 GBP = 2.18346 BGN1 CHF = 1.72502 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Белгия е готова да приеме още над 1000 мигранти

Белгия е готова да приеме още над 1000 мигранти

Бел­гия е готова да приеме доб­роволно догодина още 1150 миг­ранти, съобщи дър­жав­ният сек­ретар по убежището и миг­рацията Тео Фран­кен. Пред­вижда се да бъде осигурен под­с­лон за още 600 сирийци, дос­тиг­нали Тур­ция, 350 сирийци от Ливан, 100 — от Йор­дания, както и 50 кон­гоанци от Уганда и още 50 миг­ранти, дос­тиг­нали Либия. Досега Бел­гия е приела 976 раз­селени миг­ранти по задъл­жител­ните квоти на ЕК, а тряб­ваше да под­с­лони 3812 души.

Европейс­ката комисия пред­с­тави преди месец пред­ложение за нови, доб­роволни квоти, и изрази готов­ност да осигури по 10 000 евро на приет по тях миг­рант. Тази нова и доб­роволна схема ще замени досегаш­ните задъл­жителни квоти, които не бяха изпъл­нени. Общият бюджет за изпъл­нението на новите квоти е половин милиард евро, дос­татъчни да пок­рият раз­нос­ките за 50 000 миг­ранти. Пред­вижда се приемането на кан­дидати основно от Африка.

През сеп­тем­ври ЕК отчете, че от пред­видените 160 000 миг­ранти за раз­сел­ване по задъл­жител­ните квоти ще бъдат обх­ванати едва до 37 000 души. Комисията добави, че скоро близо 1,5 млн. миг­ранти трябва да бъдат вър­нати там, откъдето са дошли, защото не отговарят на изис­к­ванията да останат в ЕС.

България

Икономика

Култура

Историята на мулан оживява на голям екран

Историята на мулан оживява на голям екран

Дисни показа за пръв път как ще изг­лежда “живата“ Мулан в игрален филм, чиито снимки запоз­наха в понедел­ник. Студиото прави римейк на популя…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Треньорът на Кариана нахлу на терена и удари рефер

Треньорът на Кариана нахлу на терена и удари рефер

Нервите на Атанас Джамбазки не издържаха, полицаи го изведоха от стадиона

Нер­вите на старши треньора на Кариана (Ерден) Атанас Джам­базки не и…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Фермери: МЗХ и ДФЗ да звънят от един национален номер на стопаните

Фер­мери: МЗХ и ДФЗ да звънят от един национален номер на стопаните

Да има единен национален телефон, от който инс­титуциите да се свър­з­ват с земедел­с­ките производители,предлагат топани. Причината е стар­тиране…

Прочети още:

Loading...