Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон20082018

Брой 163, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.717 BGN1 GBP = 2.18346 BGN1 CHF = 1.72502 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Бивш португалски премиер обвинен официално за корупция

Бивш португалски премиер обвинен официално за корупция

Бив­шият пор­тугал­ски премиер Жозе Сок­ратиш беше обвинен официално за коруп­ция и пране на пари в рам­ките на голямо антикоруп­ционно раз­с­лед­ване, започ­нало през 2014 г., съобщи прокуратурата, която го подозира в получаването на около 24 млн. евро под­купи, предаде АФП.

Сок­ратиш е заподоз­рян по 31 обвинения за пасивна коруп­ция, пране на парти, данъчни измами при утеж­няващи вината обс­тоятел­с­тва и фал­шификация на документи, уточ­нява пор­тугал­с­ката прокуратура. Освен бив­шия премиер, управ­лявал страната от 2005 г. до 2011 г., са обвинени още 18 души и 9 пред­п­риятия.

Според зак­люченията на раз­с­лед­ването в периода от 2006 г. до 2015 г. Сок­ратиш и съучас­т­ниците му са нат­рупали в Швей­цария сума от над 24 млн. евро. В замяна те са оказ­вали услуги на раз­лични пред­п­риятия, включително бан­ката “Еспирито санто“, която фалира през 2014 г.

60-годишният Сок­ратиш отрича вина. Той беше арес­туван през 2014 г., а 9 месеца по-късно беше пос­тавен под домашен арест и по-късно освободен. Решението за пов­дигане на обвинение се очак­ваше от няколко месеца. То беше отлагано на няколко пъти поради искания за меж­дународно сът­руд­ничес­тво и отк­риването на нови факти. Обвинител­ният акт съдържа над 4000 страници. Все още не е определена дата за процеса.

България

Икономика

Култура

Историята на мулан оживява на голям екран

Историята на мулан оживява на голям екран

Дисни показа за пръв път как ще изг­лежда “живата“ Мулан в игрален филм, чиито снимки запоз­наха в понедел­ник. Студиото прави римейк на популя…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Треньорът на Кариана нахлу на терена и удари рефер

Треньорът на Кариана нахлу на терена и удари рефер

Нервите на Атанас Джамбазки не издържаха, полицаи го изведоха от стадиона

Нер­вите на старши треньора на Кариана (Ерден) Атанас Джам­базки не и…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Фермери: МЗХ и ДФЗ да звънят от един национален номер на стопаните

Фер­мери: МЗХ и ДФЗ да звънят от един национален номер на стопаните

Да има единен национален телефон, от който инс­титуциите да се свър­з­ват с земедел­с­ките производители,предлагат топани. Причината е стар­тиране…

Прочети още:

Loading...