Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря19062019

Брой 115, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74831 BGN ↑ 1 GBP = 2.18766 BGN ↓ 1 CHF = 1.75018 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Лявата вдовица Кристина Фернандес кандидатства за вицепрезидентка

Лявата вдовица Кристина Фернандес кандидатства за вицепрезидентка

Лявата вдовица Кристина Фернандес кандидатства за вицепрезидентка

Бившата аржентинска президентка Кристина Фернандес де Кирхнер обяви кандидатурата си за вицепрезидент в президентските избори, които ще се проведат на 23 октомври, предаде ДПА.

Фернандес, която бе начело на страната от 2007 г. до 2015 г., след като пое властта от съпруга си Нестор Кирхнер, заяви, че ще се бори в изборите заедно с кандидата за президент Алберто Фернандес, който бе шеф на администрацията й.

Двойката, представляваща левите сили, се изправя срещу кандидата на консерваторите, действащия президент Маурисио Макри, борещ се за преизбиране.

Кристина Фернандес, яростна критичка на Макри, обяви кандидатурата си с видео в Туитър и използва възможността да нападне действащото правителство и да отбележи тежката икономическа ситуация в страната.

Следващият президент, каза тя, ще има за задача да управлява “наскоро съсипана страна, с население, което отново потъва в бедност“.

Покойният й съпруг пое президентския пост през 2003 г. и допринесе за изваждането на Аржентина от най-тежката икономическа депресия в историята й.

Двойката обаче бе преследвана от корупционни скандали и сега предстои тази седмица Фернандес да се изправи пред съда по обвинения, че е предоставяла строителни договори срещу подкупи.

България

Икономика

Панели падат от Северната скоростна тангента на София,за която бяха похарчени 180 млн. лева

Панели падат от Северната скоростна тангента на София,за която бяха похарчени 180 млн. лева

Паднали панели и пропадания има на Северната скоростна тангента на София, която беше пусната в експлоатация преди три години. За това сигнал...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Земеделие