Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт23072019

Брой 140, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74394 BGN ↑ 1 GBP = 2.17392 BGN ↓ 1 CHF = 1.7769 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Москва призова САЩ към сдържаност в Близкия изток

Москва призова САЩ към сдържаност в Близкия изток

Руският зам.-външен министър Сергей Рябков коментира пред журналисти съобщението на изпълняващия длъжността военен министър на САЩ Патрик Шанахън, който каза в понеделник, че Вашингтон планира да изпрати още около 1000 войници в Близкия изток “за отбранителни цели“. Шанахън се позова на “заплахи, идващи от Иран“.

Спирайки се на международното ядрено споразумение с Иран, Рябков каза, че перспективите за запазването му след излизането на САЩ от него стават все по-мъгляви. Според руския дипломат съдбата на споразумението за иранската ядрена програма в голяма степен зависи от това каква линия ще възприемат европейските участнички в него - Великобритания, Германия и Франция. За целта е необходимо спешно да се предприемат допълнителни усилия, включително и по линия на общата комисия, създадена в рамките на споразумението, за да се разработи действена, функционираща, реална схема от мерки за възстановяване на иранския петролен износ, който да носи доходи на Иран, подчерта Рябков.

По същия въпрос на брифинг в Москва говори и Дмитрий Песков - прессекретарят на руския президент. “Русия изхожда от това, че Иран ще остане в рамките на ядреното споразумение и ще спазва своите задължения по него. Той каза, че за това са разговаряли на срещата в Бишкек миналата седмица президентите на Русия и Иран Владимир Путин и Хасан Рохани.

Икономика

Частници ще ни регистрират автомобилите

Първоначалната регистрация на автомобили ще се осъществява от частни фирми в специални пунктове за идентификация и проверка на техническата ...

Прочети още:

Loading...

Култура

„Двореца“ в Балчик ще бъде декор на балета “Пепеляшка“

„Двореца“ в Балчик ще бъде декор на балета “Пепеляшка“

“Двореца“ в Балчик ще бъде естествен декор на балета “Пепеляшка“ по музиката на Сергей Прокофиев. Спектакълът се играе на откритата сцена на...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Мартин Стоев: Тежко е след загуба на финал на европейско първенство

Мартин Стоев: Тежко е след загуба на финал на европейско първенство

Сребърните медали на юношите до 17 години са лъч светлина в тъмния тунел на българския волейбол, заяви треньорът

Националният отбор по волейб...

Прочети още:

Loading...

Земеделие