Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон09122019

Брой 235, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76296 BGN (=) 1 GBP = 2.31588 BGN ↑ 1 CHF = 1.78321 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Москва призова САЩ към сдържаност в Близкия изток

Москва призова САЩ към сдържаност в Близкия изток

Руският зам.-външен министър Сергей Рябков коментира пред журналисти съобщението на изпълняващия длъжността военен министър на САЩ Патрик Шанахън, който каза в понеделник, че Вашингтон планира да изпрати още около 1000 войници в Близкия изток “за отбранителни цели“. Шанахън се позова на “заплахи, идващи от Иран“.

Спирайки се на международното ядрено споразумение с Иран, Рябков каза, че перспективите за запазването му след излизането на САЩ от него стават все по-мъгляви. Според руския дипломат съдбата на споразумението за иранската ядрена програма в голяма степен зависи от това каква линия ще възприемат европейските участнички в него - Великобритания, Германия и Франция. За целта е необходимо спешно да се предприемат допълнителни усилия, включително и по линия на общата комисия, създадена в рамките на споразумението, за да се разработи действена, функционираща, реална схема от мерки за възстановяване на иранския петролен износ, който да носи доходи на Иран, подчерта Рябков.

По същия въпрос на брифинг в Москва говори и Дмитрий Песков - прессекретарят на руския президент. “Русия изхожда от това, че Иран ще остане в рамките на ядреното споразумение и ще спазва своите задължения по него. Той каза, че за това са разговаряли на срещата в Бишкек миналата седмица президентите на Русия и Иран Владимир Путин и Хасан Рохани.

България

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие

CAPA: Над 15 млн. дка са засетите есенници

CAPA: Над 15 млн. дка са засетите есенници

Заедно с пролетниците общо ниви със зърно ще достигнат 27,1 млн. дка

Засетите площи с пшеница тази есен ще бъдат като миналогодишните и ще на...

Прочети още:

Loading...