Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон09122019

Брой 235, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76296 BGN (=) 1 GBP = 2.31588 BGN ↑ 1 CHF = 1.78321 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Рохани: Иран няма да води война срещу никоя страна

Рохани: Иран няма да води война срещу никоя страна

Рохани: Иран няма да води война срещу никоя страна

Иран няма да води война срещу никоя страна, заяви вчера иранският президент Хасан Рохани. Той каза това ден след като САЩ обявиха, че разполагат още войски в Близкия изток заради растящото напрежение между Техеран и Вашингтон, предаде Ройтерс. “Тези, срещу които се изправяме, са група политици без особен опит“, заяви Рохани в реч, излъчена на живо по иранската държавна телевизия.

След атаките миналия четвъртък на входа на Персийския залив срещу два петролни танкера, за които Вашингтон обвини Техеран, се засилиха опасенията, че между Иран и САЩ може да възникне конфронтация. Изпълняващият длъжността министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан обяви разполагането на още около 1000 американски военни в Близкия изток с отбранителна цел. Той аргументира това решение с безпокойството, че от Иран произтича заплаха.

Същевременно Китай призова САЩ и Иран към сдържаност след обявеното изпращане на още 1000 американски войници в Близкия изток и предупреждението на Техеран, че скоро ще премине граница, определена в иранското ядрено споразумение, предаде АФП.Иран заяви, че от 27 юни запасите му от обогатен уран ще прехвърлят границата, определена в споразумението от 2015 г.“Иран трябва да взема решенията си предпазливо, не трябва да се отказва от това споразумение с лека ръка“, заяви китайският външен министър Ван И. “Призоваваме всички страни да запазят хладнокръвие и да не отварят кутията на Пандора. САЩ трябва да променят практиката си на максимален натиск. Всякакви едностранни действия не се опират на международното право. Това не само няма да реши проблема, но ще влоши кризата“, добави Ван И.

България

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие

CAPA: Над 15 млн. дка са засетите есенници

CAPA: Над 15 млн. дка са засетите есенници

Заедно с пролетниците общо ниви със зърно ще достигнат 27,1 млн. дка

Засетите площи с пшеница тази есен ще бъдат като миналогодишните и ще на...

Прочети още:

Loading...