Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт21012020

Брой 266, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76439 BGN ↑ 1 GBP = 2.29356 BGN ↓ 1 CHF = 1.82158 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Токсичен облак дим от горските пожари достигна австралийската столица Канбера

Токсичен облак дим от горските пожари достигна австралийската столица Канбера

Токсичен облак дим от горските пожари, бушуващи в източна Австралия, достигна столицата Канбера, съобщи АФП. Жителите на Канбера се събудиха вчера сутринта в задушлива мъгла, покрила града. Неотдавна най-големият град в страната, Сидни, преживя няколко седмици подобно явление.

Пожарникарите продължават да се борят срещу над 140 пожара, които в началото на следващата седмица може да се засилят поради силна гореща вълна. Източна Австралия от три месеца е обхваната от опустошителни пожари, които според учените са резултат от продължителна суша и глобалното затопляне.

Властите обявиха, че благоприятните метеорологични условия са им позволи да овладеят няколко пожара, преди прогнозираното от вторник завръщане на силните ветрове и високите температури. Най-големият пожар е обхванал площ от 2 500 000 дка, на час път от Сидни.

Над 700 къщи бяха унищожени от пламъците, а 6 души загинаха от септември насам, когато избухнаха пожарите. През 2009 г., най-смъртоносната година в резултат на пожарите, загинаха близо 200 души. Но размерът на опустошените райони тази година е много по-голям в сравнение с предишни години. Пламъците вече са унищожили най-малко 20 000 000 дка, колкото половината територия на Швейцария, пише АФП.

Икономика

Култура

Спорт

Труден, но успешен старт на Григор в Мелбрън

Труден, но успешен старт на Григор в Мелбрън

Подкрепата на българските фенове ме кара да се чувствам като у дома си, заяви първата ни ракета

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуб...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Дошло е време за поземлен данък

Дошло е време за поземлен данък

Една част от него трябва да остава за населеното място, където е земята, а не всичкият да отива като приход в националния бюджет

Необходимо е...

Прочети още:

Loading...