Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон24022020

Брой 290, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.81079 BGN ↓ 1 GBP = 2.34203 BGN ↑ 1 CHF = 1.84338 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Путин призова света да се противопоставя на ксенофобията и антисемитизма

Путин призова света да се противопоставя на ксенофобията и антисемитизма

Путин призова света да се противопоставя на ксенофобията и антисемитизма

Руският президент участва в Петия международен форум в Израел в памет на жертвите на Холокоста

Руският президент Владимир Путин призова към противопоставяне на всякакви прояви на ксенофобия и антисемитизъм, където и да възникват те, предаде ТАСС. Руският държавен глава говори за това на срещата си с израелския президент Реувен Ривлин.

Руският президент е на посещение в Израел за участие в Петия международен форум в памет на жертвите на Холокоста и за отбелязването на 75-годишнината от освобождаването на концлагера “Аушвиц“.

“Трябва да сме много внимателни, за да не пропуснем нищо подобно в бъдеще и да се противопоставяме на всякакви прояви на ксенофобия и антисемитизъм, където и да възникват и от когото и да идват“, каза Путин. “За мен и за моите колеги е много важно днес да бъдем в Израел. Виждаме вашите усилия, усилията на цялото израелско ръководство за запазване на паметта за трагичните събития от Втората световна война“, допълни руският президент.

Дълбоко сме развълнувани, че отбелязваме 75-годишнината от освобождаването на “Аушвиц“. На международната сцена съществува общо разбиране, че е недопустимо да има прояви на антисемитизъм, на ксенофобия и фашизъм, заяви Реувен Ривлин. “Важно е заедно да се борим с антисемитизма. Тази война не може да се води, без Русия да взима в нея активно участие“, отбеляза израелският президент.

Израелският външен министър Израел Кац, посрещайки Путин на летище “Давид Бен Гурион“, отбеляза героизма на народите на Съветския съюз през Втората световна война и подчерта ключовата роля на Съветската армия за победата над нацистка Германия и освобождаването на затворниците от концлагерите.

Руският президент и израелският премиер Бенямин Нетаняху откриха вчера в центъра на Ерусалим паметник “Свещ на паметта“, посветен на героичния подвиг на защитниците и жителите на Ленинград по време на блокадата през Втората световна война. Паметникът е издигнат в парк Сакер, недалече от сградата на министерството на външните работи на Израел, Върховния съд и Кнесета.

България

Икономика

Властта да направи публичен доклад за ползите и рисковете от Еврозоната

Властта да направи публичен доклад за ползите и рисковете от Еврозоната

Това, което не се знае, е колко време България ще престои в чакалнята, а оттам идва и голяма несигурност, казва финансистът Димитър Чобанов

З...

Прочети още:

Loading...

Култура

„Вуйчо Ваньо или не искам да си спомням нищо“ ни зарежда със страст, любов и още живот

„Вуйчо Ваньо или не искам да си спомням нищо“ ни зарежда със страст, любов и още живот

Емблематичната пиеса на световноизвестния руски писател и драматург А П Чехов оживея на Камерна сцена на Нардния театър „Ив. Вазов” в премие...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие

Рентите на собствениците на бели петна се пазят до 10 години

Рентите на собствениците на бели петна се пазят до 10 години

Няма решение къде да отиват непотърсените 100 милиона лева по неофициални данни

Собствениците на земи, които са служебно разпределени за обра...

Прочети още:

Loading...