Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб04042020

Брой 64, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79335 BGN ↑ 1 GBP = 2.22917 BGN ↑ 1 CHF = 1.85369 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Кремъл: Военна операция на Турция в Сирия ще е “най-лошият вариант“

Кремъл: Военна операция на Турция в Сирия ще е “най-лошият вариант“

Кремъл отправи вчера предупреждение към Турция във връзка с евентуална военна намеса срещу сирийските сили в региона Идлиб, заплашен от турския президент с “предстояща“ офанзива, предаде АФП.

“Ако става дума за операция спрямо легитимните власти и въоръжените сили на Сирия, това естествено е най-лошият вариант за развитие на събитията“, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. “Нека да не вземаме за предпоставка най-лошите сценарии“, добави той, запитан от журналисти как ще реагира Русия, ако Реджеп Ердоган започне военна операция в Сирия.

За сметка на това турска операция срещу терористични групировки в провинция Идлиб ще е в рамките на споразумението от Сочи, уточни Песков и добави, че контактите с Анкара продължават. Споразумението от Сочи беше сключено през октомври между Русия и Турция. То предвиждаше прекратяване на бойните действия в Идлиб, но беше многократно нарушено и в крайна сметка прилагането му се провали. Предупреждението на Москва идва, след като по-рано вчера турският президент Реджеп Ердоган призова сирийския режим да се изтегли до края на месеца от някои позиции в Идлиб, където през последните седмици имаше сблъсъци между военни части на Турция и Сирия. “Това е последното ни предупреждение. Може някоя нощ да се появим изневиделица. По-ясно казано, предстои операция в Идлиб“, заяви Ердоган.

България

Икономика

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

В България 60% от нетната заплата на работниците в засегнатите от кризата компании трябва да се поеме от държавата (например от Агенцията по...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Земеделие