Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт14072020

Брой 131, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.72639 BGN ↓ 1 GBP = 2.17464 BGN ↓ 1 CHF = 1.83044 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Италия изпраща 60 000 доброволци по улиците, плажовете и баровете

Италия изпраща 60 000 доброволци по улиците, плажовете и баровете

Италия изпраща 60 000 доброволци по улиците, плажовете и баровете

„Гражданските асистенти” ще помагат на хората да спазват социална дистанция

Италия планира да изпрати около 60 000 доброволци по улиците, които да помагат на хората за спазването на правилото за социална дистанция. Планът беше обявен от Франческо Боча, министър по регионалните въпроси в правителството на Джузепе Конте, и от кмета на южния град Бари - Антонио Декаро, който е й председател на Асоциацията на италианските общини.

В страната нараства безпокойството, че във фазата на поетапно излизане от изолацията, хората продължават да са прекалено близо помежду си на плажовете, в баровете и на площадите. Доброволците, които ще ги съветват да спазват социалната дистанция, ще се наричат “граждански асистенти“. Те ще бъдат набирани съгласно механизъм на Гражданската защита - организацията в Италия, която ръководи работата на различните доброволци в борбата с Ковид-19. Кметът на Бари поясни, че новоназначените доброволци няма да бъдат “стражи, а разпространители на доброто поведение“. Доброволците ще носят сини униформи и единственото им оръжие, ще бъде “силата на тяхното убеждение, здравият разум и усмивката им“, каза Декаро.

Всеки, който иска, може да се кандидатира за доброволец, но приоритет ще бъде даван на безработните и на получаващите социални помощи. Доброволците ще улесняват достъпа до парковете и до пазарите, ще броят хората, които влизат или излизат на местата, на които не трябва да има струпвания, и ще обясняват правилата за ползване на плажовете, когато те бъдат отворени.

Същевременно още една италианска столетница пребори коронавируса, съобщават италиански електрони издания. Жената, представена само като Пиерина, навършила 100 години през февруари и няколко дни след това дала положителен резултат на теста за коронавирус. Тя била приета за лечение в болницата в Сеграте, където живее, в пределите на миланската община.

Пиерина останала в клиниката цели три месеца. Сега е напълно възстановена и може да се прибере у дома. За борбата на Пиерина с коронавируса разказа кметът на Сеграте Паоло Микели в профила си във Фейсбук. Там той е качил и снимка на столетницата с лекуващите я лекари.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Земеделие

Отчайващо ниски добиви от пшеница във Великотърновско и Шуменско

Отчайващо ниски добиви от пшеница във Великотърновско и Шуменско

Рекордно ниски добиви от пшеница за последните 10 години отчитат земеделските производители във Великотърновско, предаде БНР. Кооперацията в...

Прочети още:

Loading...