Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт19062018

Брой 119, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68417 BGN1 GBP = 2.23128 BGN1 CHF = 1.69277 BGN
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Нов случай на яйца с фипронил,иде пак поскъпване?

Нов случай на яйца с фипронил,иде пак поскъпване?

Нов случай на яйца с фипронил,иде пак поскъпване?

Нова пар­тида яйца от Холан­дия, дос­тавена на пазара в Гер­мания, се оказа замър­сена с опас­ния инсек­тицид фип­ронил. Минис­тер­с­т­вото на земеделието на провин­ция Долна Сак­сония съобщи на 11 юни вечерта, че близо 73 000 яйца, пред­наз­начени за продажба в шест гер­ман­ски провин­ции, са замър­сени с отровата. Дос­тав­ката е успяла да премине всички кон­т­ролни бариери по пътя до край­ните пот­ребители и заразени яйца от Холан­дия са успели да дос­тиг­нат супер­мар­кети в Долна Сак­сония, Баден-Вюртемберг, Хесен, Бавария, Шлезвиг-Холщайн и Северен Рейн-Вестфалия. След като отровата е била отк­рита в яйцата, е започ­нало изтег­ляне на пар­тидата, става ясно от съоб­щението на минис­тер­с­т­вото, цитирано от ДПА.

Скан­далът с фип­ронила раз­търси Европа миналото лято, като предиз­вика сът­ресение на общия пазар на яйца в Съюзи и чув­с­т­вително повишение на цените. Тогава милиони яйца в ЕС бяха унищожени, като повечето от замър­сените пар­тиди бяха също с произ­ход Холан­дия. Фип­ронилът е отровен химикал, изпол­з­ван за обез­паразитяване, който е заб­ранен за упот­реби при продукти, пред­наз­начени за кон­сумация от хора.

България

Икономика

Култура

Ансамбъл “Българче“ отбеляза 50-годишен юбилей

Ансам­бъл “Бъл­гарче“ отбеляза 50-годишен юбилей

“Бъл­гарче“ е една от емб­лемите на Велико Тър­ново и школа по родолюбие за поколения великотър­новци.

За опаз­ването и популяризирането на бъл­гар…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

ЕС ще нарича Македония БРЮМ до ратифицирането на споразумението

ЕС ще продължи да нарича Македония с досегаш­ното наименование “Бивша югос­лав­ска репуб­лика Македония“ (БРЮМ) до окон­чател­ната ратификация на …

Прочети още:

Loading...