Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед08122019

Брой 234, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76296 BGN ↓ 1 GBP = 2.31541 BGN ↑ 1 CHF = 1.78387 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Агроасоциация ще вдига паметник на земеделеца в сърцето на златна Добруджа

Агроасоциация ще вдига паметник на земеделеца в сърцето на златна Добруджа

Асоциацията на земеделските производители в България отбеляза своя 15-годишен юбилей с тържествен коктейл в Националния дворец на културата сред свои членове, приятели, партньори и представители на държавната администрация. Събитието се проведе на 7 ноември и бе уважено от всички бивши министри от аграрното ведомство от създаването на АЗПБ до сега, ръководители на Държавен фонд „Земеделие“, депутати, представители на аграрния бизнес, академичните среди и много други.

В рамките на галавечерята се проведе благотворителна дарителска акция без аналог в земеделския сектор – инициатива за изграждане на монумент, символ на труда на земеделеца в България. В него ще бъде вградена Капсула на времето, в която ще бъдат „затворени“ послания към бъдещите поколения. Капсулата ще бъде отворена след точно 85 години – навръх 100-годишнината на Асоциацията. Набирането на средства за монумента ще продължи и на Националната среща на земеделските производители в България, която ще се проведе на 5 и 6 февруари в хотел Адмирал, к.к. Златни пясъци. По време на аграрния форум ще бъде представена визуализацията на проекта и точната му локация. Засега е ясно само, че монументът ще бъде разположен в сърцето на Златна Добруджа, от галавечерята са са били събрани 20 000 лева за каузата за изграждане на паметник на земеделеца у нас. Организаторите благодариха на дарителите като добавиха, че сумата все още е недостатъчна за строителството на монумента. От АЗПБ призовават своите членове, партньори и приятели да подкрепят инициативата, като припомниха, че имената на най-щедрите дарители ще бъдат записани в капсулата на времето и ще бъдат разкрити след 85 години – през далечната 2104-а година.

Министър Десислава Танева поздрави асоциацията за юбилея и добави, че диалогът с нея дава на министерството едно по-голямо спокойствие, че прилагането на политиките са разбрани правилно и се правят заедно с всички земеделски производители. „Искам да поздравя управлението на АЗПБ за усилията, които полага за обединение на браншовите организации. Не може да си представите какво затруднение за властта представлява тази разединеност“, каза още министър Танева.

Икономика

Агроминистърът:Чумата е виновна за скъпото свинско

Агроминистърът:Чумата е виновна за скъпото свинско

Скок на световните цени на храни, най-голямо е при месото и растителните масла Повишената цена на свинското месо в магазините се обяснява ка...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Борислав Кьосев също се гласи за поста на Данчо Лазаров

Борислав Кьосев също се гласи за поста на Данчо Лазаров

Обаждат ми се хора, за да ме молят да се кандидатирам за президент на федерацията, разкри волейболната легенда

Дългогодишният член на Управит...

Прочети още:

Loading...

Свят