Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед08122019

Брой 234, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76296 BGN ↓ 1 GBP = 2.31541 BGN ↑ 1 CHF = 1.78387 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Убеждаваме бъдещия еврокомисар за нуждата от Преходна национална помощ

Убеждаваме бъдещия еврокомисар за нуждата от Преходна национална помощ

Министър Десислава Танева представи позицията на България относно запазване на Преходната национална помощ на среща с бъдещия европейски комисар по земеделие и развитие на селските райони Януш Войчеховски в Брюксел. Това съобщи пресслужбата на земеделското министерство. В рамките на срещата двамата обсъдиха нивата на директните плащания на държавите членки и възможността за сближаване им. Ресорният ми министър запозна Януш Войчеховски и със структурата на земеделския отрасъл и производството в страната ни. „Продължаването на предходната национална помощ би осигурило сигурност и приемственост при предоставянето на подкрепа на земеделски стопани.“, отбеляза Десислава Танева.

Тя обясни, че страната ни е инициирала декларация, в която призоваваме в регламента за преходните правила на Общата селскостопанска политика (ОСП) да се включи възможността за прилагане на Преходната национална помощ. Идеята е тя да продължи да се прилага до приемането на правилата на новата ОСП. Ресорният министър посочи, че към документа са се присъединили Кипър, Чехия, Унгария, Полша и Румъния. По време на последното заседание на Съвета на ЕС по земеделие предложението е подкрепено и от Латвия.

Министърът на земеделието отправи официална покана към бъдещия еврокомисар да бъде гост на Празника на розата, който се провежда традиционно в град Казанлък през месец юни.

Икономика

Агроминистърът:Чумата е виновна за скъпото свинско

Агроминистърът:Чумата е виновна за скъпото свинско

Скок на световните цени на храни, най-голямо е при месото и растителните масла Повишената цена на свинското месо в магазините се обяснява ка...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Борислав Кьосев също се гласи за поста на Данчо Лазаров

Борислав Кьосев също се гласи за поста на Данчо Лазаров

Обаждат ми се хора, за да ме молят да се кандидатирам за президент на федерацията, разкри волейболната легенда

Дългогодишният член на Управит...

Прочети още:

Loading...

Свят