Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт21012020

Брой 267, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76439 BGN ↑ 1 GBP = 2.29356 BGN ↓ 1 CHF = 1.82158 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Засега: Фермерите отпадат напълно от Закона за горивата

Засега: Фермерите отпадат напълно от Закона за горивата

Засега: Фермерите отпадат напълно от Закона за горивата

Регистрационните режими няма да важат за земеделските производители, а единствено за търговците на горива

Земеделските производители ще бъдат изключени изцяло от разпоредбите на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, наричан накратко Закон за горивата.Това реши вчера правителството след като одобри законопроект за изменение и допълнение на Закона. Така регистрационните режими - националният и персоналните, ще важат единствено за търговците на горива, но не и за земеделските производители, които имат свои бази за зареждане на селскостопанската техника.

„С одобрения проект на закона ще се облекчат изискванията за регистрация, сред които отпадане дейността по временно съхранение или зареждане от земеделски стопанин, намаляване на изискуемия праг за капитал или активи, както и намаляване размера на обезпечението“, допълниха от пресслужбата.

Прецизират се общите и специалните условия за всички дейности, както и необходимите документи за регистрация, се отбелязва в съобщение на пресслужбата. Според информацията направените изменения и допълнения ще допринесат за ясното и точно прилагане на закона. Те ще помогнат също за това да не се нарушава конкурентната бизнес среда на пазара на горива. Предложеният проект на акт няма да окаже въздействие върху държавния бюджет, подчертаха от правителствената пресслужба.

Законът за горивата беше одобрен от Народното събрание през лятото на 2018 г., като имаше преходни периоди и отлагане на пълното приложение на новите изисквания.

Последно на 9 октомври тази година парламентът прие срокът за регистрация на търговците на гориво, както и на земеделските производители, които имат складове за зареждане на селскостопанската техника, да се удължи с още три месеца - до 26 януари 2020 г.

Дотогава има достатъчно време гласуваният вчера от правителството проект за промени в закона да бъде приет от парламента и фермерите окончателно да бъдат освободени от допълнителните административни тежести, свързани с горивата.

Икономика

Култура

Спорт

Труден, но успешен старт на Григор в Мелбрън

Труден, но успешен старт на Григор в Мелбрън

Подкрепата на българските фенове ме кара да се чувствам като у дома си, заяви първата ни ракета

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуб...

Прочети още:

Loading...

Свят

Ердоган: Турция се превърна в ключов фактор

Ердоган: Турция се превърна в ключов фактор

Надеждите, които покълнаха отново с прекратяването на огъня и срещата на високо равнище в Берлин, не бива да стават жертва на амбициите на т...

Прочети още:

Loading...