Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт28012020

Брой 271, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.774 BGN ↑ 1 GBP = 2.31849 BGN ↓ 1 CHF = 1.82976 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) БАБХ на протест за 1500 лв. заплата

БАБХ на протест за 1500 лв. заплата

БАБХ на протест за 1500 лв. заплата

Милиони отпуснати за обезщетяване на стопаните, засегнати от чумата по свинете и овцете, но за служителите в агенцията няма пари

Служители на Българската агенция по безопасност на храните протестираха под прозорците на Министерския съвет. Около 200 души се събраха на жълтите павета с искания за “достойни заплати и достойни условия на труд“. Протестът е организиран от Национална федерация “Земеделие и горско стопанство“ към КТ “Подкрепа“.

Протестиращите коментираха, че заради ниските заплати, които вземат в Агенцията, не достигат ветеринарни специалисти, а и тези, които работят, не могат да си вършат работата добре, тъй като нямат консумативи. Причината да излязат на протест сега са заложените средства за БАБХ в бюджета за следващата година, който се приема на второ четене в парламента. Стана ясно, че е подготвена протестна декларация, която ще бъде изпратена до министър-председателя Бойко Борисов и до Народното събрание.

Исканията обясни Анелия Иванова от КТ “Подкрепа“ - да бъдат отпуснати 40 млн. лв. средства за бюджета на Агенцията допълнително. Тя бе категорична, че са отпуснати милиони за обезщетяване на стопаните, засегнати от чумата по свинете и овцете, но за служителите няма пари.

Средната заплата на служител в БАБХ е между 800 и 1000 лв. Исканията са да се вдигнат парите с около 40% - между 1200 и 1500 лв. Протестиращите бяха категорични, че не искат оставката на министъра на земеделието, нито на шефа на БАБХ, а само увеличение на бюджета на Агенцията, за да се работи при нормални условия.

България

Култура

Шарон Кам - специален гост на Софийска филхармония

Шарон Кам - специален гост на Софийска филхармония

Съзвездие от талантливи солисти ще зарадват ценителите на класическата музика

На 13-и февруари на сцената на зала “България“ ценителите на кл...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят