Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет03042020

Брой 64, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79335 BGN ↑ 1 GBP = 2.22917 BGN ↑ 1 CHF = 1.85369 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Промените в климата и как да реагираме е тема на Агра 2020

Промените в климата и как да реагираме е тема на Агра 2020

Промените в климата и как да реагираме е тема на Агра 2020

Промените в климата са основен акцент на деловата програма в рамките на изложбите „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“, които ще се проведат от 19 до 23 февруари 2020 г. в Международен панаир Пловдив. Представители на научни институти и на бизнеса ще търсят модели за справяне с проблема.

Кръгла маса на тема ,,Предизвикателствата и решенията за земеделието, свързани с климатичните и екологичните промени“ ще се проведе на 20 февруари. Председателят на Селскостопанската академия проф. д-р Мартин Банов ще представи доклад „Новите зелени приоритети в Общата селскостопанска политика, научни подходи и иновативни решения, свързани с адаптиране към климатичните промени и намаляване на вредните въздействия върху околната среда“. Ще бъдат презентирани практики за устойчиво земеделие, растителна селекция, намаляванет на екологичния отпечатък в животновъдството. Селскостопанската академия организира още една кръгла маса – „Как да защитаваме по-добре растенията в променящия се свят“, на 21 февруари. В същия ден международна конференция ще събере представители на институти и фирми за дебати по темата „Биологичното земеделие - решение за промени в климата“.

Екологичната тема е водеща и за кръглата маса „Тенденции в развитието на хранителната индустрия и опазване на околната среда“ на 20 февруари. В дискусията ще се включат представители на основните браншови сдружения от отрасъла.„Коронавирус и превенция“ и „Винотерапия“ са основните теми на обществен форум, иницииран от Национална асоциация на децата и младите хора с диабет. Той ще се проведе на 22 февруари.

В същия ден ще бъдат обявени и победителите в конкурса „Изборът на потребителя“ за най-предпочитаните продукти, представни в изложбите „Фудтех“, „Винария“ и „Вкусове от Италия“. Посетителите дават своите оценки, като дегустират храни и напитки в уникалния Град на виното и деликатесите.

26 събития включва съпътстващата програма на четирите изложби. Гостите на единствения на Балканите мегафорум за агробизнес, вино, храни и оборудване ще видят иновации, демонстрирани от близо 650 компании от 30 държави. Експозициите може да се разгледат от 9 до 18 ч., в неделя – до 14 часа. Билетът струва 7 лева, а за ученици и пенсионери е 4 лева. Специалистите имат право на безплатен достъп с покана от фирма и онлайн регистрация.

България

Икономика

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

В България 60% от нетната заплата на работниците в засегнатите от кризата компании трябва да се поеме от държавата (например от Агенцията по...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Австрия, Чехия, Словения и Словакия обявиха маските за задължителни

Австрия и няколко съседни страни вече налагат носенето на маски в магазините или на обществените места и се смятат, образно казано, за пионе...

Прочети още:

Loading...