Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25052020

Брой 100, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77803 BGN ↓ 1 GBP = 2.17452 BGN ↓ 1 CHF = 1.84026 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Агроминистерството засега не смята да променя срока за директните плащания

Агроминистерството засега не смята да променя срока за директните плащания

Агроминистерството засега не смята да променя срока за директните плащания

В последната седмица на март броят на общо подадените заявления по директните плащания е нараснал четирикратно, което дава надежди, че ако кампанията продължи със същите темпове, има шанс до 15 май земеделците да се вместят в сроковете. Значително се е засилило и електронното подаване и очертаване на площите, като за периода от 24 март до 1 април онлайн са подадени 853 заявления, при 429 само седмица по-рано. Данните бяха представени от фонд „Земеделие” специално за читателите на Синор.бг, отчитайки динамиката в тазгодишната Кампания 2020.

До обяд на първи април приключените заявления в ИСАК са 4 130, което е абсолютен рекорд, защото за периода от 24 март до 1 април заявленията в ИСАК за нараснали близо 4 пъти – от 1108 на 4130. Извън са тях се водят електронно подадените. Така че до вчера общо приключените заявления са близо 5 хиляди.

Анкета на Синор.бг сред фермерите показа, че повечето от тях ще чертаят дистанционно в Системата за електронно управление СЕУ, което е нормално в условията на карантина.

Неслучайно преди дни фондът качи на своята страница и линкове, които да направляват земеделците по време на заявяването.

От данните през 2019 г. ще припомним, че заявления по СЕПП подадоха над 56 500 земеделски стопани, което означава, че почти толкова ще трябва да подадат заявления и тази година. Как ще протече кампанията за оставащите 50 хиляди земеделски стопани и дали всички те ще се вместят в датата 15 май, тепърва ще видим. Засега министерството на земеделието не смята да увеличава сроковете, въпреки че Еврокомисията даде „зелен коридор” до средата на юни за държавите членки.

Икономика

Култура

Спорт

19 140 лв. от Божинов

19 140 лв. от Божинов

Валери Божинов направи огромен жест към любимия си Левски, информира „Телеграф Медиа“.

Божигол, изкарал два периода на „Герена“ - през 2014-а...

Прочети още:

Loading...

Свят