Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25052020

Брой 100, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77803 BGN ↓ 1 GBP = 2.17452 BGN ↓ 1 CHF = 1.84026 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Кооперациите остават без субсидии?

Кооперациите остават без субсидии?

Кооперациите остават без субсидии?

Извънредното положение блокира провеждането на общи събрания, ръководствата с изтекъл мандат нямат достъп до СЕУ

Нормалното функциониране на земеделските кооперации е затруднено. Причината са въведените извънредни мерки, заради пандемията от коронавируса COVID-19. Кооперативите не могат да изпълнят редица административни задължения, последствията от които са сериозни, съобщи за Агри.бг Кирил Боянов, председател на Регионалния съюз на земеделските кооперации в Силистра. Заради наложените мерки за сигурност в стопанствата не могат да се проведат задължителните общи събрания. Тези срещи са наложителни, тъй като е изтекъл мандатът на председателите и управителните съвети. Какви са проблемите?

Председателите и членовете на управителните съвети вече нямат достъп до Системата за електронно управление (СЕУ) на Държавен фонд ”Земеделие” (ДФЗ). Така те не могат да очертават допустимите площи за обработка, както и да извършват всякакви други дейности, свързани с електронната система или с услугите, предлагани от Фонда.

Затова от Националния съюз на земеделските кооперации са изпратили писмо до изпълнителния директор на фонда Васил Грудев. В него се иска съдействие за прилагане на спешни мерки, за да продължи без сътресения работата на земеделските кооперации.

Кооперациите настояват за премахване на административната проверка и продължаване на работата на председателите и управителните съвети, независимо от просрочените мандати.

„В навечерието сме на сеитбената кампания, има спешни дейности на полето и неотложни административни ангажименти, които земеделските кооперации са длъжни да изпълнят. Трябва да подсигурим следващата реколта”, подчерта Кирил Боянов.

В Националния съюз са обединени интересите на повече от 55 000 член-кооператори от над 400 кооперации в страната. Те са обхванати от 17 регионални структури на НСЗКБ, се казва още в писмото на националната браншова организация.

Икономика

Култура

Спорт

19 140 лв. от Божинов

19 140 лв. от Божинов

Валери Божинов направи огромен жест към любимия си Левски, информира „Телеграф Медиа“.

Божигол, изкарал два периода на „Герена“ - през 2014-а...

Прочети още:

Loading...

Свят