Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет24092020

Брой 183, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67279 BGN1 GBP = 2.12856 BGN1 CHF = 1.81549 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Може да има проблем с обществените поръчки за сигурност за председателството

Може да има проблем с обществените поръчки за сигурност за председателството

Въз­можно е една от общес­т­вените поръчки за сигур­ността за пред­седател­с­т­вото на ЕС да не бъде завър­шена до януари, се раз­бра от думите на минис­търа на вът­реш­ните работи Вален­тин Радев след заседанието на правител­с­т­вото вчера. Според него част от сис­темите за сигур­ност вече работели, но за част от тях все още текат общес­т­вени поръчки, което щяло да забави нав­ремен­ното им стар­тиране. Радев каза, че се бавят 12 поръчки, но не уточни кои са те. Сис­темите за сигур­ност трябва да заработят преди Нова година, защото тряб­вало поне месец да бъдат тес­т­вани, преди да започне фак­тичес­ката им работа. В същото време пър­вото голямо официално събитие от пред­седател­с­т­вото на Съвета на ЕС в София е посещение на Колежа на комисарите в София на 5 януари, като церемонията по отк­риване е предиш­ния ден.

Граж­даните да свик­ват с мер­ките за сигур­ност по време на пред­седател­с­т­вото ни, призова вът­реш­ният минис­тър след заседанието на кабинета. Пред­варително ще се обясни на граж­даните как да се движат при засилени мерки за сигур­ност. Нека свик­нат с това, ограниченията ще бъдат малки, предуп­реди Радев. Основно зат­руд­нения щели да усетят хората, които работят в зоните за сигур­ност, около НДК, “София тех парк“ и хотел “Маринела“. За останалите граж­дани на София неудоб­с­тво нямало да има.

България

Икономика

Култура

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Двама худож­ници ще получат национал­ната наг­рада за живопис “Захари Зог­раф“ през тази година – Анд­рей Даниел (пос­мър­тно) и Вих­рони Поп­неделев…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Канят Петър Жеков в щаба на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Стамен Бел­чев може да прибегне до любопитен ход в желанието си да реши проб­лемите в атаката на отбора.

Той обмисля да покан…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Дори могъщи финансово фирми са изправени пред този проблем, не могат да си осигурят средства и прибягват до купа с пшеница

Земедел­с­ките стопа…

Прочети още:

Loading...