Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 276, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Власт и опозиция се обявиха срещу лобисткия „пакет Макрон”

Власт и опозиция се обявиха срещу лобисткия „пакет Макрон”

“Аз се уверих с очите си колко тежка и трудна е работата на нашите шофьори и с какво дос­тойн­с­тво изкар­ват парите си. Затова съм неп­римирим в позицията си, че няма как с подобно законодател­с­тво да им отнемаме хляба“. Това каза по повод „пакета Мак­рон” евродепутатът от ГЕРБ Анд­рей Новаков в студиото на „Събуди се”.

“За 2 години не се намери един човек, който да ми обясни какво налага празен камион да пътува от Атлан­тичес­кия океан до Черно море без никаква причина“, обясни Новаков.

Пред­лага ни се да гласуваме текст, който задъл­жава шофьорите да си купят уст­ройс­тво, което все още не е изоб­ретено! Става въп­рос за т.нар. „умен тахог­раф”, за който каз­ват, че имат уверението на една ком­пания, че би могла евен­туално да го изработи през 2020 година”, каза още Новаков.

Според Новаков Планът „Мак­рон” може да се обясни един­с­т­вено с лобизъм и протек­ционизъм в полза на превоз­вачите от Фран­ция, Гер­мания и другите големи дър­жави.

ЗЕМЯ припомня, че и опозицион­ната БСП се противопос­тави категорично на т.нар. пакет „Мак­рон”. “Категорично зас­таваме срещу пакет “Мобил­ност“ и в час­т­ност срещу негови пред­ложения, които са дис­к­риминационни, нарушаващи основополагащи прин­ципи на Евросъюза и издигащи бариери пред един от основ­ните бран­шове в бъл­гар­с­ката икономика“, това каза автомобил­ният със­тезател Крум Дон­чев, член на Съвета по тран­с­порт на БСП. Крум Дон­чев поясни, че пакет “Мобил­ност“ носи за бъл­гар­с­кия тран­с­пор­тен бранш админис­т­ративна, организационна и финан­сова тежест“, заяви Дон­чев. Той поясни, че вместо пос­тигане на определени цели, Пакетът ще влоши значително показателите на бранша. “Раз­ходите ще нарас­нат, което ще доведе до загуба на кон­курет­нос­пособ­ност и дори изк­люч­ване от пазари на трети страни“, продължи той.

България

Президентът: Ще отстоявам суверенитета, закона, сигурността и справедливостта

Президентът: Ще отстоявам суверенитета, закона, сигурността и справедливостта

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова встъпиха в длъжност за своя втори мандат

Румен Радев и Илияна Йотова встъпиха в …

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Сценаристката на “Петя на моята Петя“ Нели Димитрова: Това е най-личният ми сценарии, той е кауза

Сценаристката на “Петя на моята Петя“ Нели Димитрова: Това е най-личният ми сценарии, той е кауза

„Елица, сес­т­рата на Петя Дубарова, ни се довери. Прос­леди всеки един от етапите, но никога не се е месила в сюжета”, раз­к­рива една от авторк…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн отложи сватбата си

Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн отложи сватбата си

Премиер­ката на Нова Зелан­дия Джасинда Ардърн отмени сват­бата си поради засилените ограничения, наложени от ней­ното правител­с­тво заради разпр…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...